dilluns, 25 de febrer del 2013

#MWC2013 #FirefoxOS #Bárcenas #Italia #ToniCantó i #CafèAmbLlet

Mozilla presenta al MWC el seu sistema operatiu mòbil, Firefox OS. Una alternativa més en telefonia. A Espanya Geeksphone van presentar fa poc el telèfon amb Firefox OS per a desenvolupadors. A les notícies del matí a RAC 1 el presentaven com l'alternativa oberta als sistemes tancats iPhone i Android. Malauradament la informació tecnològica acostuma a no ser gaire afinada. Serà tancat iPhone però, Android és un sistema operatiu lliure. Tindrà aspectes millors o pitjors a Firefox OS però, és lliure. Es ven Firefox OS com el sistema que et permetrà desenvolupar aplicacions sense haver de fer-ho amb Java o amb Objective C, gràcies al fet que Firefox OS es basa en HTML 5. Veurem com és exactament això. De tota manera, no oblidem que algunes eines, com Phonegap o Appcelerator permeten desenvolupar aplicacions HTML5 multiplataforma per a mòbils.

Bárcenas declarava avui davant del jutge, tot i que sembla que dels sobres i de la declaració notarial no n'havia de parlar en aquest cas. El tio serà innocent o no però, no té gaire vergonya. Ves si no si és normal que algú implicat en un cas de corrupció se n'anirà a esquiar a Canadà i en arribar enviarà a prendre pel sac la premsa amb el dit. Al PP els maldecaps continuen amb Bárcenas, encara que amb els dos partits entre Barça i Madrid aquesta setmana segur que molta gent s'aïllarà de la realitat.

A Itàlia ahir Monti va quedar en quart lloc a les eleccions i avui, a l'espera dels resultats, els inversors estan nerviosos i es nota a la borsa espanyola. L'austeritat imposada per Europa no agrada i no tots els països donen suport als partits que condemnen els seus propis conciutadans a morir d'austeritat sense plantar cara.

Si Toni Cantó, actor i diputat d'UPyD ja sorprenia fa poc afirmant que els animals no tenen drets, mostrant la seva vàlua intel·lectual, avui ens torna a sorprendre creant polèmica al voltant de la violència de gènere, posant en dubte que les denúncies de violència de gènere siguin reals -afirmant que la majoria són falses segons les estadístiques- i relativitzant-les fent una comparació al percentatge d'homes agredits per les seves parelles. Les xifres seran unes o altres però, banalitzar el debat no és precisament de persones assenyades. Un altre cop ens mostra la seva saviesa.

I acabo. La revista Cafè amb llet haurà d'eliminar de YouTube i destruir físicament el video sobre la sanitat catalana arran d'una denúncia d'un assessor d'Artur Mas. Segons expliquen, malgrat no haver una sentència en ferm s'ha sol·licitat la retirada igualment i s'ha concedit. Penso que, malgrat una decisió judicial, és un atac a la llibertat d'expressió i que s'hauria de saber què hi ha de cert i què no al video. Caldria que la gent de Cafè amb llet tingués l'oportunitat de demostrar allò que explica al video i no veure com se'ls fa callar.


Help those suffering in the Horn of Africa