dimecres, 21 de març del 2012

Una #reformalaboral amb data de caducitat #crisi

Matí de pluja. Dia amb poques coses per destacar.

El conseller Mas-Colell diu que si l'atur no baixa en dos anys caldrà una nova reforma laboral, tot i que diu que la reforma actual va pel bon camí. És a dir, si la reforma que ha de millorar la taxa d'atur no funciona, hem de confiar que una altra sí que ho faci. El problema és que ja fa 3 anys que ens vénen receptes que ho solucionaran tot i la cosa no fa més que empitjorar. Confiança en les receptes màgiques, cap.
 
De mesures que no generen confiança en tenim a Catalunya. Primer es baixava el sou un 3% als treballadors públics (amb plaça i sense). Ara ja s'assumeix que serà un 5%. I a partir de l'1 d'abril, 6800 interins cobraran i treballaran un 15% -no són treballadors de grans sous-, i gràcies a la reforma laboral, es podran canviar horaris, tipus de feina i lloc a 45000 treballadors.

Curiós. Ara que Matas ha estat condemnat, i abans que es resolgui el recurs que presentarà, el País Valencià li vol retirar el títol d'ambaixador. Igual que es recorda com Rajoy posava Matas com model de govern per a Espanya, cal recordar també tots aquells que li van fer distincions gratuïtes. I qui diu amb Matas, amb qualsevol altre polític condemnat. Ara serà un proscrit i ningú no voldrà recordar els vells temps, les velles amistats.