dijous, 22 de març del 2012

Dia Mundial de l'#Aigua #transvasaments #crisi

Dia Mundial de l'Aigua. Dia assenyalat ara que es torna a parlar de transvasaments. Un dels ministres d'Aznar al capdavant del ministeri d'Agricultura, a Catalunya un govern que vol el Roine, com en els vells temps. La PDE que no pot plegar.

Xavier Sala i Martín ha escrit un apunt sobre la situació de l'economia espanyola des del punt de vista de l'endeutament de l'Estat i de les autonomies. En aquest apunt denuncia que l'Estat enganya quan diu que fa els deures i culpa les autonomies de no fer-los. Segons els càlculs de Sala i Martín, el govern espanyol no està fent els deures, ans al contrari, augmenta la despesa. I l'engany, segons explica, s'aconsegueix parlant de qui es desvia més de l'objectiu de dèficit, i no pas de qui té més dèficit. També el canvi de model de finançament de les autonomies contribueix a maquillar els números, com podeu llegir en més detall a l'apunt de Sala i Martín. Passa però, que això segur que té una argumentació contrària equivalent.

I parlant d'argumentacions, avui Germà Bel a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio ha fet una reflexió interessant. Es parlava de si hi ha tracte de favor quan Jaume Matas no ingressa a presó, mentre un català ha estat 10 mesos empresonat a Itàlia sense haver comès cap delicte. La reflexió, derivada d'aquesta situació, feia referència a si és necessari que quan un govern aplica unes polítiques fruit d'una ideologia, i aquestes polítiques fan que es construeixin infraestructures cares i no rendibles, se'ls ha de dur davant dels tribunals. Coincideixo que no ha de ser així. Evidentment, no ha de ser així si no hi ha al darrere, a més d'ideologia, corrupció.