dimecres, 14 de març del 2012

Els mileuristes alemanys #crisi

Avui Ana Pastor a Twitter feia un apunt. A Alemanya 1 de cada 4 contractes són de 6 euros/hora. 8 milions de persones tenen contractes d'uns mil euros al mes en un país amb un nivell de vida elevat com és Alemanya. Aquests contractes s'han de sumar a la modalitat de mini jobs, treballs amb un salari inferior al mínim, amb molt èxit a Alemanya. L'economia més forta d'Europa ho és en part gràcies a la precarització de la feina i la vida de milions de persones.

Goldman Sachs, un dels amos del món actualment, en el punt de mira de l'actualitat del dia arran de la dimissió d'un dels seus executius acompanyada d'una carta de renúncia que diu que deixa l'empresa per la pèrdua de valors, per mirar només per fer diners sense ètica. Diu que ara per escalar posicions a l'empresa només cal guanyar fer que guanyi molts diners, sense importar com. Parla de "fallida moral" per descriure el canvi de valors de l'empresa. I per molt que Goldman Sachs hagi contestat per defensar-se, realment voleu dir que els importa allò que diguin d'ells?

La banca... La banca espanyola s'ha quedat amb la meitat del crèdit que la banca va demanar al Banc Central Europeu. Condicions avantatjoses de crèdit per a la banca, la qual després d'avantages per oferir crèdit ni una. Quan el BCE es comportarà com la reserva federal dels EUA?

Help those suffering in the Horn of Africa