divendres, 9 de març del 2012

#Grècia se salva, de moment i a Espanya es convoca #vagageneral

Grècia s'ha salvat de la catàstrofe amb l'adhesió del 96% dels seus creditors a la condonació del 53% del deute. Diuen que Grècia salva el coll però, també salva el coll Espanya i Itàlia, i la mateixa Europa. La catàstrofe d'una fallida desordenada de Grècia era el caos. En un futur, com diuen alguns tertulians, potser  Grècia torni a trobar-se en una situació semblant però, sense sortida. Resem.

A Espanya els sindicats han convocat una vaga general per al 29 de març. El govern espanyol i el català diuen que no és moment. Els sindicats culpen el govern espanyol. I tothom té part de raó. Una vaga general té un fort impacte en l'economia del país però, també és cert que qui governa pren decisions fent valer la seva majoria absoluta i tensa la corda per veure si els altres seran capaços de convocar mobilitzacions i vagues. Ara bé, a Espanya les vagues generals serveixen per aconseguir poques coses.

Per sortir de la crisi a Catalunya volen que vingui el projecte Eurovegas, un projecte d'apologia del joc, una gran tentació per als ludòpates en potència. Un exdirectiu de Disney que va treballar per a l'empresa de l'Eurovegas parla del model econòmic que suposa un projecte així, disfressat de la creació de llocs de treball, tan atractius per a les administracions.

A Alemanya amb la crisi volen evitar pluja d'aturats grecs, espanyols i portuguesos i per això volen deixar de donar la prestació per atur a immigrants comunitaris i forçar-los a cercar feina des dels seus països d'origen. Alemanya no vol que s'aprofitin del seu sistema social. Això pot acabar estenent-se, uns cops per prestacions per atur, altres per prestacions sanitàries,... I l'Europa que no feia distincions amb els ciutadans comunitaris deixarà de ser aquella Europa.

Sobta que Apple en comptes d'utilitzar Google Maps a iPhoto passa a utilitzar la solució oberta OpenStreetMap. Una maniobra per no donar més quota de mercat a Google?

Als EUA Coca Cola i Pepsi canvien la concentració dels colorants de les seves begudes de cola per tal de no haver de posar a l'etiquetatge que poden provocar càncer. Les empreses neguen que això, que s'ha investigat en ratolins, pugui passar en humans. Per si o per no han decidit fer canvis, no sigui que després tinguin problemes.

Help those suffering in the Horn of Africa