dissabte, 10 de març del 2012

#ACN per la independència el #2014

Avui s'ha constituït l'Assemblea Nacional Catalana, una entitat que promou la independència i que es fixa el 2014 per fer un referèndum sobre aquesta. Dos anys són molt pocs anys i, potser sí que les coses aniran tan malament que podem anar cap a la independència però, tinc cert escepticisme. Tant de bo allò que els partits polítics per ells mateixos mai no ho aconseguiran, uns per poc pes i els altres per conveniència, s'aconsegueixi perquè la societat s'organitza per fer-ho.

El bon govern del PP ens permet veure com de bé ells ho han fet aquests anys, ja que la culpa de totes les desgràcies la té ZP. Un exemple, l'aeroport de Castelló. Resulta que, malgrat ser un aeroport que no està operatiu, un aeroport sense avions, un aeroport que es va inaugurar amb gran pompositat, comporta una despesa mensual de 7700 euros mensuals en llum. Ai si això ho hagués fet un govern que no fos del PP. D'altra banda, El Plural denuncia que el govern de María Dolores de Cospedal a Castella la Manxa l'any passat va pagar grans quantitats a les grans empreses proveïdores i a ajuntaments del PP, mentre que deixava a banda autònoms, dependents, vídues, farmacèutics,... Un greuge comparatiu que, si no és una invenció d'El Plural -que no deixa de ser un mitjà parcial-, segur que té una explicació del PP.

I es continua parlant de la vaga general. Oriol Pujol diu que danyarà la credibilitat de Catalunya com país. Jo aquestes sentències dels polítics quan les escolto em poso malalt. Si la vaga és un dret s'hauria d'assumir com quelcom normal que és exercir-lo. Si per convèncer la gent que no vagi a la vaga els únics arguments són que donarem mala imatge, que no és oportuna, etc., no estan donant la raó sobre la vaga? No estan refutant els motius de la vaga, estan intentant desqualificar-la. Em pregunto si el perfil professional de molts dels que estan parlant de l'economia o de com ha de ser el mercat laboral, no danya també la imatge del país, perquè molts tenen un perfil professional bàsicament polític. Assisteixen a la universitat del seu partit i en surten llicenciats però, dels problemes reals, dels quals en parlen molt, ni idea -disculpeu-me l'exageració, és per la indignació-.

Help those suffering in the Horn of Africa