dissabte, 3 de març del 2012

#Europa, #Rajoy, #Catalunya, #reformalaboral i #Rouco

Ahir se suposa que Rajoy va plantar cara a Europa dient que el dèficit espanyol el 2012 no seria del 4% si no del 5,8%, incomplint les condicions d'austeritat europees. Els socialistes el van felicitar per fer-ho. Ara bé, en part sóc escèptic i penso que tot forma part d'un mateix joc. A Europa ja assumeixen que el dèficit espanyol s'ha de flexibilitzar però, es mostren inflexibles. Rajoy ja sap que Europa serà flexible però, va a plantar cara, per fer teatre. Així, qualsevol mesura que plantegi a Espanya serà millor rebuda, perquè en cas d'haver d'aplicar el dèficit que vol Europa les mesures serien encara pitjors. Sóc malpensat però, és que arriba un punt en què és inevitable.

I ara que Rajoy vol un nivell de dèficit major, que vol més flexibilitat, les autonomies també volen més flexibilitat a l'hora d'exigir-los el compliment dels nivells de dèficit. Bàsicament perquè les autonomies assumeixen unes competències que justifiquen molt més el seu endeutament que no pas el de l'Estat.

I a Espanya hi ha coses que no canvien. El cardenal Rouco, al capdavant de la cúpula de l'Església a Espanya, no vol que es parli malament de la reforma laboral a les parròquies. Sí que veia bé atacar moltes lleis en temps de Zapatero -i no dic que en alguns casos de forma coherent al catolicisme- però, no es va pronunciar Rouco sobre el suport d'Espanya a la guerra d'Iraq, per exemple, igual que l'Església espanyola mai no ha fet un pas clar com el Vaticà, amb el posicionament durant la Guerra Civil i, sobretot, durant el franquisme. Per això, malgrat ser catòlic, l'opinió de Rouco Varela em mereix poquíssima credibilitat.

Help those suffering in the Horn of Africa