dimarts, 27 de març del 2012

La d'#ITV d'#Amposta, #retallades catalanes i els ganduls que estan a l#'atur #vagageneral #reformalaboral #crisi

Ahir va haver 5 detencions, 2 alts càrrecs de la Diputació de Barcelona i 3 empresaris, per irregularitats en les adjudicacions de les ITV. En principi pensava que no tenia relació amb el tema de l'oficina d'ITV d'Amposta, que no s'ha posat en marxa perquè es va aturar l'adjudicació perquè hi va recórrer una de les empreses que hi optaven. Però, després no em queda clar que el tema no hi tingui relació, quan surt a la llista de la cronologia de fets al voltant de les ITV en la notícia enllaçada al principi.

Un estudi del Banc d'Espanya diu que cobrar l'atur fa baixar la intensitat en la recerca de feina. La notícia conclou al titular, així tan alegrement, això d'un estudi que en realitat no diu això i diu altres coses. Perquè l'estudi diu que gent jove, sense estudis i també estrangers, són els col·lectius amb més probabilitat de quedar-se sense feina, o que tenir estudis superiors ajuda a trobar feina. Sí que una de les conclusions diu que cobrar l'atur pot ser un condicionant per no trobar feina, assumint que la cerca no és tan activa. Però, faria falta veure cada cas i, no ho oblidem, després de pagar anys i anys una assegurança per a l'atur, perquè no deixa de ser això, que a sobre et vinguin a dir que ets un gos i que no vols trobar feina perquè està més còmode cobrant l'atur ja és de tenir cara. I que a més aquests sermons et vinguin del Banc d'Espanya,...

El Govern aprova la reforma laboral dels treballadors públics, podent fer trasllats d'ubicació, de tasques i de temps, la reducció del 15% de 6800 interins, probablement de les categories professionals que cobren menys, i la reducció de sou del 5%, ja no del 3%. Diuen que no volen fer més grans les llistes de l'atur. Ja veurem el curs vinent què passarà amb el repartiment de places d'interins i substiuts a Educació o en altres departaments.

Miratge en el desert de la crisi. La Seguretat Social ha tingut superàvit, incrementat en un 46,8%. Avisen però, que això és enganyós i que la cosa no va tan bé.

El ministre Montoro parla de reformes en els grans impostos. Ara que han passat les eleccions andaluses comencen a parlar. Molt espavilts. No diuen si serà l'IRPF un altre cop, si tocaran l'IVA -tot i haver negat voler-ho fer-, etc. I compte, ja parlen, no nomes de privatitzar empreses públiques, si no augmentar la gestió privada de serveis públics. Festival.

Help those suffering in the Horn of Africa