divendres, 2 de març del 2012

Més #atur, menys creixement, #marihuana i maquinetes #crisi #Rasquera

Menys creixement, més atur, són les previsions del govern espanyol per al 2012. Més de 600.000 aturats més i una reducció del PIB de l'1,7%. El dèficit d'Espanya no complirà amb el 4% que exigeix Europa si no que es quedarà en un 5,8% i confien els ministres que no hi haurà penalització. En canvi, avui llegia que alguns països no volen ni sentir a parlar de relaxació del compliment del dèficit per a Espanya després de l'acord d'ahir sobre mantenir la política d'austeritat a Europa. Aquests líders europeus ens enfonsaran a tots.

L'atur al febrer puja a Catalunya. Ja hi ha 640.000 aturats, mentre que a Espanya se situa en 4,7 milions. El ministre d'Economia diu que és atrevit parlar d'arribar als 6 milions d'aturats el 2012. Tant de bo sigui així, que no hi arribem però, ja no sé quants cops els ministres parlen més del que haurien en referència a l'atur.

I Rasquera, el poble més alegre de les Terres de l'Ebre, després d'anunciar-se que permetran plantar marihuana per a consum propi en una finca de la localitat, i així obtenir ingressos, és el poble també de la polèmica, a Catalunya, Espanya i el món. Polèmica perquè tothom posa el crit al cel perquè s'instal·li una plantació d'aquesta planta -de la qual no fumo ni m'interessa-, quan és una pràctica estesa arreu. Es vol intervenir perquè es planti marihuana i, com diu Jordi Gaseni, es practica la doble moral promovent l'Eurovegas. Jo aniria més enllà. És hipòcrita mantenir la il·legalitat de la marihuana mentre es permet el consum de tabac o alcohol. És hipòcrita anar contra aquesta plantació quan es persegueix la instal·lació en territori català d'un complex de joc, un complex que és una font potencial de malalties -l'addicció al joc és una preocupació per a moltes famílies- i de problemes econòmics. Però, la hipocresia només es permet a segons qui.

Help those suffering in the Horn of Africa