dilluns, 12 de març del 2012

#retallades als treballadors públics i la #reforma laboral per a Cospedal

Avui els treballadors públics han vist com s'anunciava que si el govern espanyol no canvia de parer quant al dèficit de les autonomies, se'ls retallarà el sou, no en un 3% si no en un 5%, aplicant el 2% addicional al final de l'any. Ei, segur que molta gent estarà contenta perquè els treballadors públics, com que treballen poc i cobren molt, s'ho mereixen. Quin fàstic quan veig les tertúlies, on tertulians que no tenen cap problema d'anar a televisions i ràdios públiques cobrant els seus dinerets, carreguen contra els privilegiats treballadors públics.

María Dolores de Cospedal ve i ens diu que a Espanya cal treballar més hores en una entrevista a El País. En realitat el títol de la notícia és erroni i Cospedal diu que voldria treballar igual o més i mantenir sous. Jo voldria que ella i els polítics en general, que tenen sous que entre dietes i altres pugen dels 60.000 o 80.000 euros, abans de dir aquestes coses pensessin que tenen un sou molt i molt superior al mitjà. A l'entrevista també diu que la reforma laboral agrada a les persones que no tenen feina. I és que la reforma alimenta la mala competència entre treballadors. Si tu no ho acceptes un altre ho farà per tu i, això, com deien l'altre dia al debat de Tele 5, beneficia els mals empresaris per fer allò que vulguin amb els seus treballadors. També repeteix l'argumentari del PP sobre la representativitat dels sindicats. Els sindicats -molts criticables, penso- diu que no representen tots els treballadors. Això és com dir que els partits polítics tampoc, cosa que ella no acceptaria. Els representants sindicals surten d'unes eleccions. Que el sistema sigui millorable no vol dir que no tingui legitimitat democràtica, cosa que el PP insisteix a transmetre.

Bé, de moment la reforma laboral, més que per crear llocs de treball a Catalunya ja ha fet que es dupliquin els ERO presentats a Catalunya. Males sensacions.

Help those suffering in the Horn of Africa