dissabte, 15 d’octubre del 2011

Les retallades no afecten els usuaris, no #crisi #salut #15O

No sé com s'ho arreglen els polítics però, sempre abans d'una manifestació acaben fent declaracions que sembla que convidin a mobilitzar més la gent. De fet, els polítics de CiU en l'època del transvasament ja ens hi tenien acostumats. Doncs ahir el conseller de Salut va fer unes declaracions que, com destaca la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre, fan plorar. I és que el conseller ens diu que les retallades no estan afectant els usuaris. No, que va! Els canvis de visites, les intervencions que no es faran quan toca, els col·lapses del servei d'urgèncie de l'HTVC que surten a la premsa, no afecten els usuaris. De fet s'apunta a la quantitat de queixes que es reben, que no són gaire diferents que abans de les retallades. El problema és que molta gent no fa queixes formals davant dels problemes. Som un país on preferim queixar-nos al veí abans d'omplir un formulari.

Avui és el dia de la indignació mundial, el 15-O, on en un miler de ciutats del món s'han convocat manifestacions per demanar una democràcia real. Veurem poc a poc com es posicionen els polítics, com ja ho van fer abans de les eleccions municipals, fent-se els simpàtiques amb els "indignats". De fet, el ministre Blanco ja intenta fer-se el simpàtic i aprofitar per avisar que si governa el PP d'indignats passarem a estar desesperats.

I acabo. Artur Mas, amb motiu de la penjada de la senyera a Montjuïc el dia que fa 71 anys de la mort del president Comapnys, apel·la a la unitat dels catalans per aconseguir grans objectius nacionals. Els discursos apel·lant als símbols, als sentiments, eren l'excusa amb què el president Pujol deia que comprenia però, no compartia, les protestes contra el transvasament. Però, quan qui governa ho necessita, utilitza els arguments sentimentals per fer oblidar les polítiques que tenen emprenyat el país.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa