dilluns, 3 d’octubre del 2011

#crisi #salut Les tisores de l'ICS i la #immigració segons Duran

Grècia portava les borses de cap avui, pel seu avís que fins el 2013 no podran complir amb els objectius de dèficit. I ara encara hi ha qui se sorprengui que un país escanyat digui això? Fins ara no he llegit cap opinió qualificada que pensés que Grècia se'n sortiria.

A casa nostra llegeixo que Duran creu que la immigració és un problema i en destaca diversos arguments. D'una banda culpa la immigració del baix rendiment escolar a Catalunya, parlant de l'escola pública i comparant-la amb la concertada i la privada. De l'altra diu que no és el mateix l'immigrant que treballa de servei en una casa de la zona benestant de Barcelona que aquell que viu en un bloc on viuen més i més immigrants i aleshores si vols vendre't el pis no te'l paguen gens bé. Em semblen arguments el·litistes i molt superficials de Duran. Però, com recordo sempre, ell és qui es va fotografiar en una suite de luxe per ser entrevistat per El País.

I avui hem vist quines mesures continua proposant l'ICS per estalviar. Contiuen les retallades. O es rebaixen els sous un 25% unes 6.000 persones, o es rebaixen la paga de Nadal un 50%, o bé s'acomiaden 1500 interins. Lo que s'està fent a la salut pública no té nom. Esperem que almenys la gent tingui memòria.

Help those suffering in the Horn of Africa