dimecres, 5 d’octubre del 2011

La #crisi a #salut a l'Ebre i pobrets els membres del Govern, que no tindran paga de Nadal

El Departament de Salut diu que es replantejarà els contractes de serveis dels quatre hospitals del territori. De fet, segons la notícia, fins i tot es contempla oferir el desplaçament fora de l'Ebre per reduir llistes d'espera -actualment amb 1500 persones a l'Ebre-. Això em sona a una conversa que vaig tenir fa un temps a LinkedIn on algú deia que no podia ser que tothom tingués els serveis al costat de casa i que les distàncies a Catalunya no eren tan grans com per no haver-se de desplaçar. Parlava amb algú que defensava el model sanitari de les mútues i de la centralització de serveis. En territoris com les Terres de l'Ebre s'entén que no es poden tenir tot tipus de prestacions però, tenim un únic hospital d'aguts i crec que alguna cosa hem de defensar. També es nega que s'hagi acomiadat ningú de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Tècnicament segur que és així però, tots coneixem gent a qui se li ha acabat el contracte i no se li ha renovat, o algú que estava subcontractat i se l'ha fet fora. De fet a mi m'han reduït el sou un 10%, sóc extern -tot i que la meva empresa gairebé només es limita a pagar-me, treballant com si fos un més de plantilla, encara que sense tenir antiguitat i altres beneficis- i no el recuperaré, i al gener no sé què m'espera.

A Sant Jaume, després de temps sense servei de Pediatria ara tornaran a tenir-ne uns dies per setmana. I el grup de CiU municipal s'atorga el mèrit d'haver-ho aconseguit. Serà que vénen eleccions. Però, en el fons això és molt trist. Si no ho negocia algú del mateix color polític el tema no tira endavant? Això no és sectarisme? I a més ho expliquen.

Avui hem tingut una notícia d'aquelles d'impacte mediàtic. Artur Mas ha dit que el govern i els alts càrrecs no cobraran la paga extra de Nadal. Diu que suposa uns 5000 euros bruts per conseller i recorda que es van rebaixar el sou un 15% fa un temps. No diu però, si aquesta rebaixa continua deixant el sou en uns nivells bons, ni que els funcionaris i altres treballadors públics també van tenir una baixada de sou. La delegada de Metges de Catalunya a l'Hospital de Bellvitge ha explicat la seva opinió al programa de Josep Cuní a 8tv, on demana que es baixin el sou tots els que tenen càrrecs polítics -penso que s'han de baixar el sou, no renunciar únicament a la paga extra, i explicar què cobren exactament a final de mes- i ha carregat contra els polítics per la gestió que s'ha fet de la sanitat pública durant anys. Allí hem pogut veure com els tertulians defensen allò que se suposa que defensaran en funció del color polític en el qual un els situa. Hi havia qui defensava el copagament i que volia atrapar la doctora en una contradicció, hi havia qui li feia costat, hi havia qui li feia costat en part. És trist això que els tertulians se sàpiga de quin peu calcen. Em pregunto si ells se saben amb feina i sou assegurats de forma vitalícia i no es plantegen mai veure's afectats per les retallades.

La presidenta del Parlament vol que els diputats també renunciïn a la paga extra de Nadal. Jo encara diria més, els diputats i càrrecs electes haurien de revisar a la baixa indemnitzacions i sous vitalicis, en els casos que els hi hagi, ja que les condicions per tenir un sou acabada l'edat activa o per altres motius són molt més restrictives per a la resta de mortals.

Mentre l'FMI apunta una recessió mundial per al 2012 la ministra Salgado nega que Espanya entri en recessió com apunta Goldman Sachs. I ja sabem fins on podem creure els vaticinis del govern espanyol. Els brots verds s'han pansit i encara no han reconegut la cagada.



Help those suffering in the Horn of Africa