dimecres, 12 d’octubre del 2011

Les dietes dels diputats #crisi #retallades

Ens han dit aquesta setmana que els diputats al Parlament cobraran una paga menys el 2012. La de Nadal de 2011 però, no la perdran. La paga que perden ve a ser de més de 5.000 euros. Com tothom, vaja. En canvi, no volen que els toquin les dietes. Fa uns dies llegia que alguns membres del govern i alguns diputats cobren dietes, tot i tenir cotxe oficial. Les dietes van dels 20.000 als 30.000 euros l'any, i són lliures d'impostos. Diuen que això és per cobrir despeses de desplaçament, per mantenir el vehicle,... L'ex-president del Parlament, Ernest Benach ho justifica perquè diu que un diputat ha de comprar un cotxe cada tres anys. Em perdonarà l'ex-president però, els treballadors asalariats que utilitzen el vehicle particular per anar a la feina -com els diputats- no cobren els desplaçaments ni cobren res per compensar el manteniment del vehicle. Només els autònoms poden desgravar una part de les despeses a través de l'IVA però, tampoc no és una compensació com la que tenen els diputats. De fet, dubto que un diputat de l'Ebre tingui una despesa de 30.000 euros l'any a causa dels seus desplaçaments. I si la té, què? Potser no és la seva feina, potser no han triat ells de ser candidats en unes eleccions? Quan seran conseqüents els polítics amb els sacrificis que es demanen a la societat?

Hi ha una altra polèmica al Parlament. La presidenta ha estat interpelada per la contractació de la cunyada del seu fill com assessora del seu gabinet. Això, quan ho feia el tripartit era pecat. Ara és totalment justificat i no cal reconèixer l'error. Si és que...

I acabo. Duran i el govern de CiU ara es posicionen contra la cultura del subsidi, posant el PER d'Andalusia com exemple. En canvi, via Menéame he vist que Ignacio Escolar recorca que va ser CiU un dels partits que va votar el 2002 a favor de la llei que reinstaurava el PER, i se'n felicitava. Per què tenen tan mala memòria a Convergència?

Help those suffering in the Horn of Africa