dissabte, 22 d’octubre del 2011

#crisi No hi haurà més #retallades a #salut?

El conseller de Salut diu que l'any vinent no hi haurà més ajustos en l'activitat assistencial. Ho diu però, també a l'estiu havia dit que totes les retallades ja estaven fetes, malgrat que hem vist que això no ha estat així. L'any vinent ja veurem si hi ha o no més mesures com les d'aquest any. De moment, escepticisme. En la mateixa entrevista on ha dit això ha confirmat que es vol dividir l'ICS en un "holding" de quatre empreses per poder-se organitzar millor els hospitals en relació al territori. Aquí tenim un altre tema, la territorialitat. Es vol dividir en quatre empreses corresponents a les quatre províncies, amb la qual cosa la dependència de l'Ebre de Tarragona es consolidarà. I a casa nostra els polítics convergents no diuen res, perquè ara governen ells a Catalunya i, com de costum, sempre recolzen el seu partit.

La notícia que ha marcat la setmana, la fi de les armes al País Basc, avui ha tingut un nou episodi amb la manifestació a Bilbao que ha demanat una pau sense guanyadors ni perdedors, amb un seguiment important de gent. I és que si es vol solucionar el conflicte completament no es pot anar amb postures inflexibles. Memòria per les víctimes sí però, ganes d'aconseguir la pau també n'han d'haver. Alguns com Aznar o Mayor Oreja de vegades parlen com si no volguessin aquesta pau.

I acabo. Avui s'apunta que Grècia podria deixar de pagar un 60% del seu deute, uns diners que haurien d'assumir bancs, asseguradores i altres. Les asseguradores que no es queixin, que per alguna cosa es dediquen al negoci de les assegurances. Mentrestant la canceller alemanya, Angela Merkel, demana que Espanya i Itàlia facin més del que han fet per aconseguir la confiança dels mercats. I Espanya farà més, no ho dubtem, les mesures doloroses seran més si els mercats i dirigents europeus hi insisteixen per no tancar l'aixeta dels diners. És igual si governa PSOE o PP, al final, per molt que xulegin, tots faran els que els diguin des de fora.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa