dissabte, 29 d’octubre del 2011

#crisi #salut Demà manifestació

Demà diumenge se celebra la manifestació en defensa de la sanitat de les Terres de l'Ebre. La Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre ha fet ja unes quantes sessions informatives explicant els motius de la preocupació pel futur de la sanitat a l'Ebre i a Catalunya en general. A més, es pot consultar informació al seu web i al seu bloc. Ciutadania i professionals de la salut han d'anar de la mà per mostrar el rebuig a la reducció de prestacions a la sanitat pública ebrenca, a la reducció de professionals, a la reducció de qualitat, en general. Ens afecta a tots.

I parlant de sanitat, avui he vist a la tele, al canal Nova, que feien el programa "Esta casa es una ruina", en versió dels EUA. La família a qui feien la casa nova era una família amb una filla que tenia una malaltia del cor que, segons deien, no es podia curar. No m'ha quedat clar si no es podia curar o si no es podia curar pel tipus d'assegurança mèdica dels pares. El fet és que ha de viure en un ambient amb un aire net per evitar emmalaltir sovint. Explicaven els pares que, com que la malaltia de la seva filla es considerava crònica, no li asseguraven determinades prestacions.

Els defensors del sistema sanitari com un bé privat -diguem-li conseller de Salut-, els defensors d'un sistema que doni més força a les mútues, també defensen que la salut acabi tenint un model com el dels EUA. Qui s'ho pot pagar, endavant. Qui no, o mor o sobreviu amb la malaltia de per vida. No és escandalós això?

Canviant de tema, llegeixo que Joan Carretero augura un "corralito" en un futur, en vista de la situació de les entitats financeres espanyoles. En converses d'aquestes que arreglen el món algun cop n'hem parlat. Coincideix aquest auguri amb una notícia d'aquesta setmana que deia que els grecs havien començat a retirar els diners dels bancs. I és que si la percepció que es té és que els bancs van camí de la fallida, és normal que la gent prefereixi treure'n els diners.

Ahir es va saber que l'atur se situa a Espanya ja en uns 5 milions de persones. Avui l'ARA mostra a la portada un titular ben gros que diu que de cada 5 persones de la població activa 1 és a l'atur. Un 20%, quasi res. On són ara els ministres que han negat que l'atur pujaria i pujaria?

És bo tenir bones notícies de tant en tant. Avui llegeixo que Seat, l'empresa que ens ha acostumat a presentar expedients de regulació cada dos per tres, calcula crear 1000 llocs de treball a finals d'any gràcies a la fabricació del nou Audi Q3. Actualment és difícil veure notícies positives relacionades amb el mercat laboral i una com aquesta no ens pot passar desapercebuda.

Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Cristòfol miró ha dit...

Quin futur més negre...un "corralito" a Espanya. La qüestió és, si passa també ho sofriran els polítics?