dijous, 3 de maig del 2012

Mantenim ambaixades i fem pagar les nits a l'hospital #crisi #salut #retallades

El conseller d'Economia no vol tancar les ambaixades catalanes a l'estranger. En canvi, vol aplicar més retallades en l'àmbit sanitari i demana que el govern espanyol deixi aplicar-les, entre les quals hi ha fer pagar per cada nit en un hospital públic. És com si qui ingressa en un hospital ho fes per gust. Una penalització per ingrés a la sanitat pública. Potser és que els dirigents de la salut catalana, acostumats a pagar la seva mútua, perquè se la poden permetre, pensen que el sistema públic de salut ha de ser una gran mútua. Jo pensava que el sistema públic de salut ja havia tingut prou retallades i que Catalunya ja havia fet els deures. En canvi, això diu el contrari.

De la mateixa manera, tot i dir que les retallades imposades no agraden, el departament d'Educació aplicarà les retallades de Madrid, entre les quals hi ha la de no cobrir baixes amb personal substitut fins 10 dies després d'iniciar-se la baixa, havent-se de cobrir amb professionals del centre. Conseqüències negatives per al professorat i per a la qualitat de l'educació als alumnes.

Les retallades del govern espanyol s'han publicat al web de la Moncloa i el bloc profesorgeohistoria en destaca dos punts, relacionats amb les reformes educatives i sanitàries. Retallades en educació, en sanitat, més impostos i taxes,... 

El govern espanyol vol privatitzar els ferrocarrils. Algunes línies de l'AVE, per obtenir ingressos, mentre que es continuaran construint quilòmetres d'AVE no rendibles per interessos polítics, electoralistes. De fet ja havia llegit alguna cosa sobre la possible privatització de Renfe per liberalitzar el sector. No puc opinar sobre si aquesta privatització és bona o dolenta però, és incoherent privatitzar per aconseguir ingressos i mantenir determinats projectes d'infraestructures cars i no rendibles.

Una imatge que resumeix bé que qui retalla agrana cap a casa. Hi ha més polítics que metges, policies i bombers junts. És o no és cert? I si és cert, no és indignant?

Què falta perquè la gent s'emprenyi?