divendres, 18 de maig del 2012

#crisi Pitos, flautas, #retallades, taxes i #MercatALaPlaça

A la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio parlaven com cada dia de la situació econòmica. Montoro n'ha estat protagonista per la conferència que ha fet aquesta setmana, menyspreant les reivindicacions territorials. L'altre dia ho veia a la televisió i m'indignava. Montoro parlant de les queixes autonòmiques de coses que mediàticament són divertides, utilitzant els termes "que si pito, flauta, flauta, pito". Em va recordar Aznar quan parlava de "las chapas de los coches". Mals polítics tenim Xavier Bru de Sala recordava. De fet, encertadament apuntava als 4 segles de mals polítics a Espanya, que l'han portat on és. També s'ha parlat del 15M i de la necessitat d'apuntar els culpables de la situació en què vivim, i de canviar les coses, de la necessitat que més gent protesti. Sembla però, que molta gent està per altres coses.

El catedràtic de Ciències Polítques, Ramón Cortarelo, escriu un article a Público recordant com el PP, que tan va atacar Zapatero per haver enfonsat Espanya en la crisi, en el temps que porta ha aconseguit encara enfonsar-la més, vista la situació de desconfiança que fa augmentar la prima de risc. La situació de la banca espanyola, la nacioalització de Bankia, no ajuden.

El Wall Street Journal parla de Grècia i del desafiament del potencial primer ministre, si a les properes eleccions guanya el partit d'extrema esquerra, Syriza. El cap del partit ha dit que no creu que la UE no li doni més diners al país perquè si això passa Grècia deixarà de pagar els seus deutes. De fet, afirma -no sé si és així-, que si Grècia no paga els seus deutes tindrà prou diners per pagar sous i pensions. També es parla d'Espanya i del rumor que els dipositaris de diners de Bankia havien començat a treure els diners. Aquí s'ha negat per activa i per passiva però, "si el río suena...".

El bloc Laboro fa una previsió de reformes laborals que poden arribar en el futur, analitzant les reformes laborals que s'han anat fent amb el temps. De fet, acompanya la reforma amb la possible justificació que amplificaran els mitjans, com si els treballadors d'aquests no es veiessin afectats pel tema. I ja que es parla de reformes futures, la CEOE vol més retallades en el sistema de pensions. Si ja es va allargar l'edat de jubilació ara toca allargar el temps de càlcul d'aquesta perquè les pensions siguin més baixes. Uf, és que és per emprenyar-se. A sobre ara ja et pots oblidar de fer-te plans de pensions privats perquè la confiança en el seu futur és nul·la.

A Catalunya la Generalitat farà pagar 360 euros de matrícula per accedir als cicles superiors. Amb això es recaptaran 15,7 milions d'euros. Diuen que serviran per millorar el funcionament dels centres però, estant com està la cosa, crec que serviran per tapar forats, com tantes altres mesures. No sé jo si posar barreres és la millor manera de promoure la creació de generacions preparades per al mercat de treball.

Amposta: Mercat a la Plaça 2011Però, avui comencen 3 dies de festa a Amposta, la Festa del Mercat a la Plaça. Tornem a principis del segle XX i intentarem, per uns dies oblidar les males notícies de cada dia. Paradetes, menjar, vestits de l'època, cantadors, balladors i balladores, bandes de música, espectacles de carrer, ... història. Sigueu benvinguts.

Help those suffering in the Horn of Africa