dijous, 24 de maig del 2012

Alumnes que no sopen, Esperanza la piròmana, Bankia i l'Espanya solvent #crisi #retallades #pobresa

Avui llegia una notícia colpidora. Si fa un temps llegíem els problemes de Grècia que es reflectien en els desmais d'alumnes a les escoles per mala nutrició a causa de la crisi, llegeixo que gairebé un de cada quatre nens catalans no sopa a causa de l'augment de la pobresa. És una barbaritat. Només per això s'haurien de cercar responsables del fet que estiguem com estem i fer-los pagar per això. Els més desafavorits són els que acaben patint les pitjors conseqüències i això no té perdó.

Després d'atacar la llibertat d'expressió de les persones que volen xiular l'himne d'Espanya i la monarquia, i després de demanar que es respecti la seva llibertat d'expressió, Esperanza Aguirre no anirà al Vicente Calderón per veure la final de la Copa del Rei. És una piròmana covarda. I una gran manipuladora perquè ha aconseguit que no es parli d'altres coses.

Perquè ahir el ministre de Guindos va corregir els números de Bankia que va donar la setmana passada i ara no són 7500 milions d'euros si no 9000 milions d'euros els que necessitarà per sanejar-se. La banca espanyola necessitarà 52000 milions, segons el ministre. Ja veurem si es modifica la xifra en els propers dies o setmanes. Cal veure quants d'aquests milions els posen els contribuents. Perquè quan el diner públic va a salvar entitats privades com són els bancs, hom es pregunta perquè si no paga la hipoteca el foten al carrer, per exemple, o per què es retallen al mateix temps milions d'euros en sanitat i educació. Que sí, que sí, que són coses diferents però, és normal que hom s'ho pregunti i s'indigni. Perquè els executius dels bancs sanejats continuaran sent rics. Com Botín, que com que ha regularitzat la situació dels diners que tenien en comptes suïssos se li ha tancat l'expedient. Com passa amb qualsevol persona del carrer quan no fa la declaració de la renda quan toca.

Pena feia veure César Alierta, president de Telefónica, fent una discurs dient que Espanya és un país solvent. Espanya no és solvent i diàriament ens ho recorda la nostra cosina. Sí, sí, la prima de risc. És com aquella fallida campanya de "Esto lo arreglamos entre todos", o la campanya actual de la "Marca España". Apel·lant al sentiment patriòtic ens hem de creure que ens en sortirem? La gent que té feina continua anant a treballar per fer gran el país, i la que no, en cerca. Treballar per fer gran el país és allò que sempre se'ns havia dit que havíem de fer però, això és una cosa que ja se sap que no és així, perquè et poden donar una puntada de peu al cul i quedar-te sense feina sense que hagis fet res malament.

TVE hauria demanat que Pastora Soler no guanyi Eurovisió perquè no hi ha diners per pagar el festival l'any vinent. Sembla que ho hauria dit en conya però, en una conya que potser sigui més aviat veritat.Ara bé, veient que continuem lluitant per organitzar les els Jocs Olímpics d'Hivern 2022 a Catalunya i els Jocs Olímpics Madrid 2020, qualsevol diria que hi ha problemes econòmics. Perquè per moltes infraestructures acabades que hi hagi, només en la campanya de difusió del projecte segur que es gasten uns diners valuosíssims per al país i que no se sap si acabaran sent una bona inversió, perquè encara no s'ha guanyat ser seu dels Jocs.

Cas curiós, interessant i per pensar-hi. Una noia va denunciar una clínica on li van practicar un avortament perquè aquest no va funcionar i va tenir el fill que no volia. El metge ha estat condemnat a indemnitzar-la per danys morals i a mantenir el fill fins els 25 anys (23, segons el mitjà). A banda de la notícia en sí, com un cas insòlit d'avortament fallat i metge condemnat, una de les primeres coses que he pensat és si mai la mare podrà explicar-li al fill que té uns diners que li paga un metge perquè no va fer bé la seva feina, que era evitar que nasqués.


Help those suffering in the Horn of Africa