dijous, 10 de maig del 2012

#Bankia, el futur d'Espanya i els responsables de tot plegat #crisi

Nacionalització de Bankia, banc que arrossega les conseqüències de les aventures de polítics que han volgut dirigir entitats financeres amb criteris polítics, partidistes, com expliquen tertulians i economistes. El govern espanyol diu que avalarà les pèrdues immobiliàries de la banca. Preocupant. Ja preocupa que l'Estat sigui el major accionista d'un banc, Bankia, que té un gran forat negre amb actius tòxics. Preocupa més però, que l'Estat acabi endeutant-se més i més per salvar bancs, mentre retalla cada cop més sous, drets, augmenta impostos, etc. Xavier Sala i Martín en parla. I encara em preocupo més. Segons diu, si el finançament dels bancs espanyols no es fa des d'Europa, Espanya podria haver de destinar fins el 30% del PIB per mantenir els bancs amb problemes. I això és sumament dolent per a Espanya, que acabaria fent fallida, sortint de l'euro i fent que la moneda única se n'anés a fer punyetes, augura.

Rubalcaba dóna suport a la nacionalització de Bankia amb condicions. Que sigui sense perdre un euro públic. Tot sembla que serà perdent euros públics, molts. Mentre uns donen culpes a Rato, altres culpen Miguel Ángel Fernández Ordóñez, Governador del Banc d'Espanya, per no permetre la privatització de caixes en el seu moment. A la tertúlia de Catalunya Ràdio aquest matí es deia prou clar. Bankia ha anat com ha anat per haver estat conduït el problema amb criteris polítics, partidistes. Dins de Bankia van anar a parar caixes com la Caja de Ahorros del Mediterráneo, Caja Castilla la Mancha o Catalunya Caixa, cadascuna subjecta a interessos polítics locals, de les respectives diputacions o governs autonòmics, no només d'un color polític. De fet, Germà Bel comentava que si veiéssim qui hi ha dirigint Bankia ens adonaríem que persones de marcat perfil de partit són les que han pres decisions en aquest forat negre de l'economia espanyola. Quan donaran explicacions els partits, els governants, sobre el tema? No ho faran i es dedicaran a l'únic que saben fer, llençar-se acusacions perquè la gent es cregui uns o altres. L'any vinent hi ha eleccions a Galícia i al País Bac i sembla que això hi pot influir.

Sempre ens quedarà el futbol, i si no, si fracassa La Roja, sempre quedaran els bous.

Bous, que a Roquetes no hi haurà enguany, tot i que l'agrupació de penyes i comissions taurines s'ofereixen per pagar-ho. Segons explica l'alcalde, si el ramader s'emporta 3300 euros per 3 tardes de bous, el muntatge de la plaça i la seguretat se'n van als 15000 euros. És a dir, quasi tres cops més. Després a Amposta ens diran que quan es fan més i més bous els paguen només les penyes.



Help those suffering in the Horn of Africa