dimecres, 23 de maig del 2012

23 milons d'euros en llicències Microsoft a Ensenyament? #crisi #aguirre

Llegeixo emprenyat que el Departament d'Ensenyament hauria tancat o estaria a punt de tancar un acord amb Microsoft que suposaria uns 23 milions d'euros en 3 anys en llicències de programari de l'empresa nord-americana. Mentre es fa pagar la matrícula als estudiants de cicle superior, s'augmenta la taxa d'alumnes per aula, s'augmenten les hores del professorat,... es retalla, s'opta per potenciar la compra de llicències i no tant promoure una indústria informàtica de valor afegit que creix gràcies al programari lliure. Alguns diuen que en el món del programari lliure hi ha molt fanàtic, i potser sí. Però, per la meva feina sé que és possible fer moltíssimes coses amb programari lliure, sobretot quan es parla d'usuaris tipus, i les causes que fan que s'adoptin solucions privatives no tenen cap sentit en clau de país.

Continuant amb ensenyament, el ministre d'Educació diu que si les famílies no tenen recursos per pagar les taxes serà perquè no volen prescindir d'altres despeses. Així ho diria aquest home si hagués de viure amb els diners que tenen les famílies que menysté amb les seves paraules.

Les autonomies espanyoles reduiran despeses en 3000 milions euros gràcies a retallades que afecten els treballadors públics. Segur que hi ha qui pensa que encara els retallen pocs. Però, tret de qui ho pensi, per maldat o per desconeixement, és una càrrega excessiva sobre un col·lectiu que amb la seva feina ajuda a tirar endavant el país, es preocupa per la seguretat de la gent, ajuda a mantenir el sistema sanitari públic i ajuda en l'educació dels nostres fills, per exemple.


Ahir Esperanza Aguirre va aconseguir que no es parlés dels problemes reals de la gent -com agrada dir a la gent del PP- i, arran de les crítiques, ella que va postular-se amb les seves paraules en contra de la llibertat d'expressió, avui reclama que es respecti la seva llibertat d'expressió per dir allò que va dir. Si és que té més cara que un sac de "sellos", com es diu al meu poble.