divendres, 25 de maig del 2012

La cortina de fum d'#Aguirre no pot tapar #Bankia #crisi

Bankia demana 15000 milions d'euros públics? O en demana 20000? On són els 7500 o els 9000 que deia el ministre? I la transparència obliga en una democràcia? La vicepresidenta, no sap, no contesta. Mentrestant, retallades majúscules en sanitat i educació, gent a l'atur, gent sense casa, crios que passen gana. I encara hi ha gent que no s'indigna.

El risc de corralito a Espanya per la situació dels bancs, és motiu d'un article a The Economist. L'article diu que Espanya és on hi ha els bancs més vulnerables d'Europa. Hi ha una gràfica il·lustrativa dels països amb majors problemes europeus, Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, i Irlanda, on es representa l'esforç de reducció de dèficit en percentatge de PIB de cada país en el tram 2011-2013, comparant-lo amb l'evolució del PIB prevista per al 2013. Tots els països, sense comptar Grècia, tenen un PIB positiu, excepte Espanya, i a més la diferència entre l'esforç de reducció de dèficit i el PIB, per a Espanya és la major de tots els països, a més de ser on hi ha un índex d'atur més alt, proper al 25%. I Alierta i diu que Espanya és solvent...

La Generalitat és notícia perquè demana ajuda a l'Estat per poder fer front als pagaments dels seus deutes. La Verdad remarca que Catalunya, la regió més rica d'Espanya, demana ajuda. El Singular Digital ho veu des d'un altre punt de vista i culpa el dèficit fiscal dels problemes del país. Alguns per Twitter diuen que no és coherent voler la independència i demanar ajuda a l'Estat per pagar, quan obvien la balança fiscal desfavorable per a Catalunya, i obvien la diferència de condicions de País Basc i Navarra, dels quals no protesten pas.

A Amposta s'ha reunió la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i s'esperava que la CHE hi assistís per parlar del cabal mínim del riu. Però, la CHE no ha fet acte de presència, en un menyspreu inadmissible cap al territori i una clara mostra de manca de democràcia.