diumenge, 13 de maig del 2012

#12m15m, la #PDE a Europa i #Duran no independentista #crisi

15m, PDE i Duran. Però comencem per Duran. Mai no he confiat amb les tesis sobiranistes de CiU perquè sempre han fet igual. Grans posicionaments que després es matisen per acabar diluint-se amb el temps. Un dels motius és que, encara que Artur Mas i altres no ho diguin, dins de CiU el sector d'UDC, encapçalat per Duran, no vol independència, no vol sobiranisme, vol formar part d'Espanya. Duran no se n'ha amagat mai, encara que hi ha temporades que s'ho calla, temporades que coincideixen en temps electorals. Per això no em va sorprendre que ahir Duran es posicionés contra l'independentisme i deixés en evidència CiU. I UDC l'ha triat novament per encapçalar el partit, amb la qual cosa fa seves les tesis de Duran.

El perfil pro-espanyol, amic del PP, d'UDC pot ser el causant, junt amb les retallades, de la baixada d'intenció de vot de CiU a Catalunya. No és estrany. El PP, causant de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut, partit que ha utilitzat la llengua i altres aspectes relacionats amb l'autonomia, per guanyar vots fora de Catalunya, és el principal aliat de CiU al Parlament. A sobre, el Govern ha fet unes retallades importants des de que va arribar a la Generalitat que mai no han tingut un final definit.

Ahir gent indignada va omplir les places de les principals ciutats d'Espanya. Diverses cadenes de televisió retransmetien en directe a la nit la concentració de gent a la plaça del Sol de Madrid. Concentració que va acabar amb un desallotjament a la matinada, desallotjament violent segons els testimonis. Un es pregunta si la policia no pateix prou les retallades per no compartir la indignació de la gent concentrada, encara que també penso que una rebel·lió policial no seria desitjable perquè d'alguna manera fa pensar en un cop d'Estat i aquestes coses no acostumen a acabar bé. Mireu si no, com estan a Egipte encara. La repressió de les protestes s'endevina cada cop més dura i amb menys paciència. Qui governa sap que l'emprenyamenta general creixerà, no disminuirà, i voldran que la gent faci marxa enrere de manifestar-se per evitar problemes derivats. Al cap i a la fi saben que molta gent no ha corregut mai davant dels grisos i no té l'esperit de lluita per unes idees comuns de defensa dels seus drets.

També ahir la PDE va celebrar la seva assemblea. Comença una recollida de signatures perquè la Unió Europea tuteli l'aprovació del cabal de l'Ebre. I si cal, hi haurà mobilitzacions. Així que estiguem a l'aguait per signar i fer-nos sentir a Europa un altre cop.

Acabo. Un membre del consell de govern del BCE diu que Europa podria gestionar una sortida de Grècia de l'euro, amb la qual cosa no ens ha d'estranyar si d'aquí poc això acaba passant. I després...