dijous, 1 de desembre del 2011

#entrevistaMas i les #retallades als funcionaris

No he vist l'entrevista al president Mas. Potser demà. La xarxa però, en va plena. Mònica Terribas ha estat l'altra protagonista de l'entrevista. Hi ha qui es felicita per tenir una televisió pública que, com les millors televisions europees, no ensabona els polítics quan hi van. Hi ha qui pensa que s'ha equivocat i que estava argumentant com ho fa ERC. Fa gràcia que Terribas primer era una gran professional i ara alguns ja la voldrien fer fora de TV3 per no combregar-hi.

L'altre protagonista de la jornada potser ha estat l'ex-president Montilla. Ja és senador. Senador criticat. Perquè uns pensen que un ex-president de la Generalitat no ha de fer res al Senat. I altres pensen que a més sumarà encara més diners al seu ja bon sou. I és que Montilla, perdedor de les eleccions catalanes, ara té una recol·locació a Madrid, on no defensarà gaire cosa -tant de bo m'equivoqui- i conserva el seu sou d'ex-president que, segons deien a la ràdio, passa dels 100.000 euros anuals durant els primers 4 anys.

I acabo. Ahir a 8 al dia es va parlar de les retallades als funcionaris. 3 tertulians assetjant, alguns més que altres, el representant sindical que va anar a explicar el seu posicionament. Que si els autònoms pateixen més, que si els privilegis dels funcionaris,... De vegades sembla que vivim en un país d'envejosos i egoïstes, on no volem que altres tinguin bones condicions laborals -almenys en alguns aspectes- i nosaltres no. En comptes de lluitar per aconseguir millors condicions clamem perquè les perdin els altres. No pensem en els funcionaris que han de superar oposicions i que fins no fa tant de temps veien com familiars i amics optaven per l'empresa privada perquè allí guanyaven més diners. No pensem en eventuals i interins que cada dia que passa han de viure pensant en si tindran feina el dia següent. Perquè aquest tipus de "funcionari" també és afectat per les retallades. Preferim apuntar-los amb el dit i així pensar que d'aquesta manera a nosaltres la crisi ens afectarà menys. Quina pena.

Help those suffering in the Horn of Africa