dilluns, 5 de desembre del 2011

#CoopAldea L'Aldea en fallida, plors per les #retallades a Itàlia i Europa dirigida per Alemanya i França

L'advocat de la cooperativa i la Generalitat han dit avui que s'espera que abans d'any nou hi haurà una solució, potser no completa, per a la situació de fallida de la cooperativa de l'Aldea. Tant de bo això se solucioni de seguida perquè tot un poble està en perill de fallida, milers de persones depenen dels diners que els han bloquejat per poder fer front al seu dia a dia. L'Ajuntament de l'Aldea ha creat un compte solidari, segons es pot llegir a RAC 1 però, encara no ha trascendit, en el moment d'escriure això, quin és aquest número de compte. El web de l'Ajuntament, que hauria de ser el primer lloc on aparegui, no ho ha mostrat en tot el matí.

Ahir el primer ministre italià i la ministra de treball van anunciar les mesures que aplicaran per reduir el dèficit. Entre elles, la congelació de les pensions, més anys necessaris per poder cobrar la pensió, i una retallada d'uns 25.000 milions d'euros. La ministra va posar-se a plorar a l'hora d'anunciar la congelació de les pensions. I un es pregunta per què plora qui participa d'aquest govern que ja sabia que anava a prendre mesures com aquesta. Mario Monti, el primer ministre, va anunciar que ell renunciava al seu sou, com exemple d'austeritat. S'equivoca qui pensa que allò que es vol és que els polítics no cobrin. Cadascú que cobri allò que ha de cobrar per treballar, que és molt diferent que reclamar que no hi hagi uns sous abismals comparant entre classe política, alts càrrecs i treballadors en general.

Avui Merkel i Sarkozy es reuneixen per dissenyar la proposta de solució a la crisi europea, la qual s'ha d'aprovar divendres en la reunió de dirigents europeus. És com a mínim contradictori que dos dirigents decideixin per la resta de membres de la Unió Europea. I ningú no gosa alçar la veu per dir la seva. Mentre Merkel i Sarkozy miren per Alemanya i França -cosa legítima- la resta calla i espera divendres per acceptar allò que els dos amics els proposaran.

Parlant de crisi, Xavier Sala i Martín al seu compte de Facebook parla de la situació de l'economia xinesa. Després d'uns anys d'expansió com en els bons temps del totxo a Espanya, la Xina veu un futur negre i el seu banc central ha optat per una política d'expansió monetària. Explica Sala i Martín que això pot fer que la Xina eviti la catàstrofe o que acabi augmentant de forma brutal la inflació, amb conseqüències nefastes a nivell mundial. I anem sumant elements negatius a la crisi.

Help those suffering in the Horn of Africa