diumenge, 11 de desembre del 2011

#crisi De recol·locacions, sous, deute sobirà i #retallades del PP

Queda poc per al canvi de govern i avui La Malla explica la destinació d'alguns membres de l'actual govern espanyol. Uns tornaran a la seva feina, Zapatero entrarà a formar part del Consell d'Estat -una institució que no entendré mai- i alguns intentaran recol·locar-se com assessors-consultors. Segur que no aspiraran a sous mileuristes.

Parlant de sous, avui el Diari de Girona publica un article d'Alfons Quintà, un cop més sobre el president de l'ICS, Josep Prat, i director general del hòlding Innova. En altres articles explicava que és qui hi ha al darrere de les polítiques del departament de Salut, insistint en la discutible compatibilitat del càrrec amb els interessos privats que podria tenir -no entenc que, si és així, això no estigui ja en un tribunal-. Només del hòlding, explica el diari, cobraria més de 300.000 euros l'any. Un hòlding que diu que té un endeutament de més de 200 milions d'euros. Se li han de sumar les dietes de l'ICS i els 40.000 euros anuals per ser director general de l'Ajuntament de Reus. Uf... Hi ha qui no patirà en aquesta crisi, o almenys no ho sembla a curt termini.

En aquests darrers mesos quan es parlava de la hipotètica fallida de Grècia s'apuntava a una possible sortida de l'euro. Fins i tot es plantejava si Espanya podria plantejar-se sortir de l'euro. Allò que era una idea descabellada alguns sembla que ja la contemplen. Avui El Economista publica un article sobre les conseqüències de sortir de l'euro i de com es pot tornar a l'anterior moneda. No tot són flors i violes però, tampoc no tot és dolent. Fer més atractives les exportacions amb una moneda devaluada enfront del perill de la inflació i de la pèrdua de poder adquisitiu. La pregunta és si amb l'euro les coses ens aniran millor. De moment, malgrat no ser expert en economia, no em crec cap dels posicionaments, ja que s'ha vist que la lògica dels esdeveniments s'escapa de molts raonaments que hem escoltat fins ara.

Vicenç Navarro publica un article criticant el Banc Central Europeu (BCE), per no comportar-se com un banc central hauria de fer, fabricant diner i donant crèdit directament als estats i evitant així l'especulació quan els bancs a qui el BCE dóna crèdit, el donen a un interès molt més alt al qual el reben. Seria més lògic que el propi BCE donés el crèdit als estats i evitar aquestes espirals especulatives sobre el deute sobirà.

I acabo. Rajoy restringirà l'accés a les ajudes per dependència. No se li ha donat la majoria absoluta? Ara veurem com la gent es queixa, quan li toquin la butxaca. La llàstima és que això afecta persones que necessiten ajuda per ser dependents. Poc a poc ens assabentarem de les retallades en sanitat, en educació i en altres àmbits. I tots contents.

Help those suffering in the Horn of Africa