dimecres, 30 de novembre del 2011

Menys interins i sense oposicions el 2012 #crisi #retallades

Amb el fracàs de les negociacions avui el tema del dia ha estat la intenció del Govern de retallar interins i congelar la convocatòria d'oposicions l'any 2012 -crec que això va en la línia també de les intencions del PP per a Espanya-, per complir amb els objectius de dèficit. Si fa uns dies Francesc Homs deia que el Govern no volia continuar engreixant la llista de l'atur, sense cap dubte aquestes intencions van en sentit contrari. Queda veure com es concreta això i si acaba materialitzant-se, no sigui un altre globus sonda com el del conseller de Salut d'ahir. El problema és que anem cap a una societat a l'estil dels EUA. Fa poc llegia sobre els canvis introduïts per Reagan que van perjudicar seriosament la classe treballadora deixant-la en precari de per vida. Em pregunto si aquest serà el preu que caldrà pagar perquè sortim de la crisi i, evidentment, qui és ric pugui continuar sent-ho.

Avui els principals bancs centrals del món s'han posat d'acord per injectar liquiditat al sistema financer i reduir les tensions que estem vivint darrerament. Les borses s'han alegrat amb pujades. La prima de risc espanyola ha baixat dels 400 punts després de 15 dies. Alegria, xerinola, i a esperar la propera tongada.

Llegeixo que augmenten les persones que es paguen les proves a la sanitat privada per evitar llargues esperes a causa de les reformes del sistema de salut pública. Tot i que diuen que no ha comportat l'augment d'usuaris de les mútues, és d'esperar que si la situació s'allarga, acabarà succeint l'augment d'associats. Abans s'exigia -estic segur que CiU ho feia- que el sistema de salut pública funcionés a tota màquina i es reduïssin les llistes d'espera. Ara es retallen horaris, augmenten les llistes i això repercuteix en més ingressos a la sanitat privada. És normal que no ho veiem clar, no?


Help those suffering in the Horn of Africa