dimecres, 14 de desembre del 2011

El manifestant, presonatge de l'any a TIME #15M #crisi

La revista TIME ja ha fet públic el personatge de l'any 2011. Aquest any és la figura del manifestant.  Després d'unes dècades d'una absència de protesta social destaca el moviment de protesta mundial i de caire heterogeni, passant per res revoltes pacífiques de Tunis, Egipte, Grècia o Espanya. Com algú deia a Twitter ahir, mentre TIME posa al manifestant com personatge de l'any altres han insistit a criminalitzar i/o desprestigiar moviments de protesta com el 15M.

Els hospitals de l'ICS, Arnau de Vilanova (Lleida) i Doctor Trueta (Girona) seran els primers que es convertiran en empreses públiques, segons El País, cosa que ja s'havia dit fa uns mesos en relació al trencament de l'ICS en petites empreses públiques. Serà el pas previ a l'entrada de capital privat?

La Generalitat no acomiadarà interins. Ja es veurà. Però, sí que elimina la compactació o la reducció de jornada durant el primer any de vida d'un fill cobrant el 100% del sou. Penso que la pèrdua d'incentius com aquest, que hauria de lluitar-se per aconseguir-se per a tot treballador, no poden ser motiu d'alegria per a ningú. Que potser en altres països en els que ens emmirallem no tenen beneficis d'aquest estil sobretot en temes relacionats amb els fills? Quant al tema d'interins però, cal llegir bé perquè diu la vicepresidenta que no s'acomiadaran interins per raons pressupostàries, encara que sí que es farà si la seva plaça és ocupada pel funcionari a qui correspon. Pensant que no hi ha oposicions a la vista qualsevol interí hauria d'estar tranquil, no? Bé, potser no perquè si hi ha altres raons, no pressupostàries...

Help those suffering in the Horn of Africa