divendres, 9 de desembre del 2011

Acaba #FiraAmposta i #Merkozy continuent fent la seva #crisi

Fira de Mostres 2011Ahir va acabar la Fira de Mostres d'Amposta. Falta veure el resum de resultats per part de l'Ajuntament. Només volia comentar en mode d'humor que m'ha semblat la Fira de les retallades de salut perquè ha estat l'edició que més mútues de salud privada hi he vist. El conseller de Salut estarà content.

El Consell Comarcal del Baix Ebre se suma amb 10.000 euros a les ajudes per a la gent de l'Aldea afectada pel bloqueig dels seus comptes de la secció de crèdit de la cooperativa. Important que les administracions prenguin consciència i no deixin tirada la gent del poble, quan s'han rescatat entitats financeres amb diner públic sense miraments. Llàstima que això ho hagin de fer administracions de proximitat i no hi hagi iniciativa per part del govern espanyol.

La banca europea necessita una recapitalització de més de 100.000 milions d'euros. Més de 26.000 milions són per als bancs espanyols. Diners per als bancs. Normal que després la gent digui que també vol el mateix tracte per fer front als seus problemes econòmics. I més quan els bancs després continuen restringint crèdit, fent pagar unes comissions considerables, etc. I Europa viu avui la jornada en què Merkel i Sarkozy veuen aprovada la seva proposta per imposar la seva solució a la crisi a la resta d'estats. El Regne Unit però, anirà per lliure perquè no vol sotmetre la seva zona financera als dictats de la Unió. Serà bo o dolent? Per a Europa o per a Londres? Ja ho veurem. Com he dit altres cops, recordant allò que diuen alguns experts i opinadors, les solucions de Merkel i Sarkozy fins ara no han funcionat, i no han impedit que la situació anés complicant-se cada cop més. L'eurodiputat Cohn-Bendit afirma que si un parell de caps d'estat van al Consell Europeu i li diuen què  ha de fer, sense alternativa, és un cop d'estat. No sé si ho és però, sí que és inacceptable que les coses no es facin seguint l'esperit d'una unió, de debat entre tots i acord final, i que s'ho cuinin dos i després presentin el plat a la resta dient-los que és plat únic.

Si fa poc María Dolores de Cospedal deia que una de les seves mesures era la major col·laboració público-privada a Salut (per no parlar de privatització), hi ha qui afirma que aquesta mesura, al contrari de sortir més barata, és més cara per a l'administració pública. Es posa com exemple la Comunitat de Madrid, on la construcció de centres hospitalaris està tenint una desviació exagerada de costos, i on el pressupost dels centres públics és menor que el dels centres privats. El diari Público destaca que el cap de la patronal de Castella la Manxa, Ángel Nicolás, va muntar l'any 2010 una empresa per a la gestió privada de salut, en termes compatibles a la col·laboració público-privada que proposa de Cospedal. Nicolás però, nega que tingui res a veure amb la privatització que hi ha sobre la taula i diu que la seva empresa es dissoldrà, i afirma que l'objectiu de l'empresa era crear un hospital completament privat, cosa que remarca Público que no apareix en lloc en el document de constitució al registre mercantil. Público també recorda, com deia abans, que hi ha estudis que diuen que la despesa pública es dispara amb l'entrada de l'empresa privada en el sistema de salut pública.

I si en comptes de retallar es fessin algunes coses de forma diferent aniríem millor. Això diu una notícia d'Expansión sobre els 7.000 milions d'euros que s'estalviaria Espanya si s'implantés una plataforma electrònica de compres i de licitacions.

Help those suffering in the Horn of Africa