dilluns, 19 de desembre del 2011

Salvados amb #miedocracia, arriba #Rajoy i èxit de la #maratotv3

Ahir La Sexta va emetre un nou programa de Salvados, amb el títol "Miedocracia", sobre com els mercats han imposat les seves lleis per sobre de la sobirania del poble en els sistemes democràtics mundials, i europeus específicament. Un especialista en inversions en borsa va explicar de forma molt senzilla i al mateix temps escandalosa, com poquíssima gent juga amb el deute dels països per fer que augmenti de risc i després ells poder guanyar més diners. Vendre allò que no tens a un preu més alt del que preveus comprar-ho per enriquirte, una cosa que no hauria de poder-se fer però, que es fa. Altres cops se n'ha parlat amb els mercats de futurs sobre els aliments, i ara se'n parla amb la crisi del deute. Una vergonya a la qual els polítics no són capaços de posar solució, simplement anar fent propostes que es mostren inefectives al mateix temps que maltracten la població.

Avui el nou home dels mercats a Espanya, Rajoy, ha fet el discurs d'investidura, del qual els opinadors afins han dit meravelles i els no afins han destacat la manca de concreció. Retallada de 16.500 milions, no convocatòria de treball públic, pas dels festius als dilluns, batxillerat de 3 anys sense concretar si això allarga els estudis, si es retalla l'ESO o què, educació trilingüe, unes intencions recentralitzadores,... Encara que alguna mesura interessant, com evitar pagar l'IVA de fatures no cobrades, recuperar la desgravació per la primera vivenda, incentius per a la contractació de joves,... Llamazares destaca l'obsessió pel dèficit i la negació de la pujada d'impostos, en la línia del PP. El diputat socialista Pepe Martínez destacava avui que si abans la situació d'Espanya era culpa de Zapatero ara Rajoy ha canviat el discurs i justifica la situació per la interrelació econòmica entre els països del món. Però, demà Rajoy serà president i tindrà 4 anys de majoria absoluta, amb les corresponent aliances -innecessàries- amb CiU i PP per tirar endavant les seves polítiques sense problemes. Respirem ara que encara podem...

I acabo. Ahir La Marató de TV3 acabava amb una xifra similar a la de l'any passat, 7.231.628 euros, xifra que ara ja se situa al web en 7.575.948 euros. Un gran èxit i una gran mostra de solidaritat, malgrat les circumstàncies en què vivim. Que en prenguin nota els nostres governants.

Help those suffering in the Horn of Africa