dimecres, 7 de desembre del 2011

Merkozy no evita la #crisi, i la situació de l'Aldea afecta Soldebre #CoopAldea

Llegeixo que l'agència S&P amenaça de treure la qualificació de triple A al deute a llarg termini de la Unió Europea. Vindria a significar que posa en dubte que el deute global a llarg termini de la UE s'acabi pagant. I això després que el tàndem Merkel-Sarkozy hagin presentat la seva imposició, la seva enèssima solució màgica per als problemes d'Europa. Lluís Foix ho diu ben clar. La separació de poders no importa, hi ha un altre poder que és el que dirigeix la política i que, a més, no fa cas de les decisions màgiques dels que van de líders salvadors de l'euro. En Marc Vidal, a Twitter, posava un enllaç relacionat amb l'augment d'apostes per la desaparició de l'euro a finals del 2012, així com l'existència d'apostes per veure quin serà el primer membre de la zona euro en abandonar la moneda única. A hores d'ara ja no sé si creure'm aquells que diuen que seria pitjor ser fora de l'euro que dins. Som dins i la cosa no fa més que anar a pitjor, per molt que Alemanya i França imposin els seus punts de vista.

També llegeixo que el govern dels EUA veu amb bons ulls els plans de Rajoy per sortir de la crisi. És normal que abans d'explicar-se a la societat espanyola Rajoy s'expliqui al govern dels EUA? Almenys que no se sàpiga que ho ha fet, no?

L'Aldea continua pendent de la recuperació dels diners dels socis de la Cooperativa. Hi ha dos comptes solidaris per tal de col·laborar amb la gent afectada i ajudar-los a tirar endavant mentre no es resol el tema. Compte, perquè això ho ha publicat el web Infoaldaia però, no apareix a la portada del web de l'Ajuntament. Avui mateix se sabia que la cooperativa Soldebre ha de fer front a la retirada d'estalvis dels seus socis per evitar que els passi el mateix que a la gent de l'Aldea.

Demà més.

Help those suffering in the Horn of Africa