dijous, 15 de setembre del 2011

#yotmbsoyelmundo Pedro J. diu que hi ha una campanya contra ell, l'impost de patromoni #crisi i la prohibició del burka al carrer

Pedro J. Ramírez, director d'El Mundo, diu al seu compte de Twitter que la història es repeteix amb les acusacions que rep per manipulació, com va passar abans de les eleccions de 1996. I tot arran del munt de gent a Twitter que ha posat com trending topic el diari conservador amb l'etiqueta #yotmbsoyELMUNDO, fent en molts dels casos broma amb paraules que contenen les lletres ETA, a causa de la manifestació abertzale de la qual parlava en l'anterior apunt. Fins i tot Pedro J. en una piulada assegurava que les imatges no estaven manipulades però, que eren perfectes per il·lustrar la realitat. Una realitat que és la que vol contar ell, hauria d'haver especificat.

Finalment el govern recupera l'impost de patrimoni per als anys 2011 i 2012, el qual afectarà a qui tingui un patrimoni de més de 700.000 euros, sense comptar la seva primera residència -1 milió d'euros incloent-la-. Avui a la tertúlia de del Matí de Catalunya Ràdio explicava Germà Bel que com que l'impost és recaptat per les autonomies, corria el perill que algunes decidissin no recaptar-lo per evitar la fugida de capital, amb la qual cosa la tendència podria ser que cap no l'acabés cobrant. És un impost que d'entrada sembla correcte, per fer que qui més té més pagui però, també explicaven a la tertúlia que d'altra banda és un impost sobre guanys fruit del treball, sobre guanys per als quals ja s'han pagat impostos, mentre que l'impost de successions -reformat- grava guanys que no són fruit del treball, els quals seria més just gravar amb un impost. Fins i tot es comentava la manca d'igualtat entre els rendiments del treball i els rendiments de capital -per exemple, inversions en borsa- a l'IRPF, faborables als segons, de forma que pagues més pels guanys proporcionats pel que treballes que no pas pels guanys per invertir en borsa. Cal pensar millor el model i no llençar propostes electoralistes com fa el govern des de fa massa temps.

Avui llegia amb estupefacció que el govern català vol prohibir el burka i el nicab als carrers i edificis públics. Algunes persones se n'alegraran però, almenys al carrer, tothom ha de ser lliure d'anar com vulgui, fins i tot despullat, per molt que ajuntaments com el de Barcelona ho penalitzin. Exagerant, fent demagògia, fent broma, no m'imagino els motoristes circulant sense casc per poder ser identificats quan circulen pels carrers de les nostres ciutats i pobles.

I acabo. Mariano Rajoy ja té compte de Twitter. Serà ell qui l'actualitzi? Per les seves respostes potser ho podrem deduir. Com molts polítics, es converteixen en habitants de la xarxa durant uns mesos i passades les eleccions marxen i obliden la seva suposada intenció de comunicar-se amb la gent, de ser transparents, etc. Jo encara recordo que a les eleccions del 2004 Rajoy suposadament responia preguntes al web que el govern havia creat per contactar amb els candidats i quan li vaig preguntar pel PHN em va acabar dient d'alguna manera que estava intentant tocar allò que no sona, tot per no respondre allò que no li venia bé.

Help those suffering in the Horn of Africa