dimarts, 20 de setembre del 2011

La #crisi d'Espanya i Itàlia

Avui la crisi ha posat un altre cop al capdavant informatiu Espanya, precedida d'Itàlia a causa de la rebaixa de la qualificació del deute italià per S&P. De res li serveix a Berlusconi anuncia l'escabetxina de municipis i províncies i altres mesures d'austeritat. L'atac continua. Mentrestant diuen que Espanya té un mes per evitar córrer la mateixa sort que Itàlia. Si és que anem cap al precipici i Europa continua sense fer res.

Com la setmana passada, la tertúlia d'avui al Matí de Catalunya Ràdio ha tractat la crisi i les mesures del govern espanyol, centrant-se novament en l'impost de patrimoni i l'impost de successions. No acabo d'entendre com, mentre hi ha arguments sobre la bondat d'unes mesures i l'error d'aplicar-ne altres, el govern espanyol sempre opta per les que cada cop més experts qualifiquen d'equivocades i menys justes.

A Madrid Esperanza Aguirre continua atacant la vaga de professorat acusant-los de tenir motius polítics al darrere, i continua posant en qüestió la gratuïtat de l'educació. Aquest cop però, llegeixo que posa en qüestió la gratuïtat de l'educació a partir dels 16 anys. Puntualitza però, planteja mesures per posar pals a les rodes per a mantenir un sistema educatiu universal, encara que sigui per trams, començant per edats més altes.

Help those suffering in the Horn of Africa