dissabte, 10 de setembre del 2011

#aniversari La #Diada de l'#OnzeDeSetembre i la reforma de la #Constitució

10 de setembre. Avui fem 5 anys de casats. Un dia de celebracions, quan la nostra filla està a punt de fer 2 anys. També avui és la vespra de la Diada, tot i que l'11 de setembre des de fa 10 anys que s'associa també a l'atac terrorista contra les Torres Bessones als EUA.

Avui Artur Mas ha fet el seu primer discurs de la Diada com president de la Generalitat. En aquest discurs, bàsicament sentimental per fer-se perdonar les retallades, també ha parlat de la reforma constitucional aprovada recentment per PP i PSOE. El president ha dit que com que la reforma s'ha fet sense tenir en compte el catalanisme, s'han trencat definitivament les regles del joc de la Transició. Aquest discurs, tant de Mas com de CiU, té dues cares. D'una banda es queixen d'una reforma cuinada entre PP i PSOE, a la qual s'haguessin afegit si Llamazares no hagués impedit votar les esmenes transaccionals al Congrés. De l'altra però, no diuen res sobre el fet que els partits reformin i votin la Constitució i que no es convoqui un referèndum per donar la veu al poble. Un discurs de dues cares, com deia. Al final, CiU no veu amb tan mals ulls la reforma, n'estic segur.

I parlant de la Diada, també és notícia que l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, hagi cancel·lat aquesta setmana la celebració dels actes de la Diada perquè els grups de l'oposició han renunciat a participar-hi a causa que aquest any a Badalona no es despengi la bandera espanyola de l'Ajuntament. Des del Govern se li ha recordat l'obligació de complir la llei, referint-se a la legislació sobre els símbols nacionals de Catalunya. Crec que García Albiol ha aprofitat la mínima oportunitat que ha tingut per crear polèmica. I al mateix temps, el govern i els mitjans li han donat massa importància. Aquesta ha estat la setmana de García Albiol per això i per haver comparegut davant del jutge pels pamflets del PP de Badalona on associaven gitanos romanesos i delinqüència. No se n'ha desdit, obviant la perillositat de fer bones generalitzacions que condueixen a la confrontació social.

Quant a la reforma constitucional, el senador ebrenc Joan Sabaté la justifica -no esperava que la critiqués-. I la justifica amb arguments de partit, simplement. Que si responsabilitat política, que si per mantenir l'estat del benestar,... Les urnes parlaran. I parlen persones que, penso que tenen més autoritat que Sabaté per rebatre arguments, com ara Vicenç Navarro, qui exposa arguments aprofitant un apunt sobre els fets de l'entrevista de Catalunya Ràdio d'aquest cap de setmana, amb una actuació impresentable de Manel Fuentes. Les observacions de Navarro, a més del parlar de la situació econòmica també parlen de com Catalunya Ràdio marca un perfil de centre dreta en les seves tertúlies que no deixa espai, normalment, a arguments que tiren més cap a l'esquerra. I això crec que és evident.

Help those suffering in the Horn of Africa