dissabte, 24 de setembre del 2011

La #vegueria segons Germà Bel, i la #crisi a #salut

Gran article de Germà Bel a la Veu de l'Ebre sobre les vegueries, sobre com vam arribar a ser conscients de la identitat de territori gràcies al PHN, com es va acabar demanant la vegueria de l'Ebre, amb el posicionament dels diferents partits, no sempre partidaris del canvi de la divisió territorial de Catalunya, i on som ara. CiU no està per la labor de crear les vegueries, no almenys enteses com més que les 4 províncies, creant-se com a mínim la vegueria de l'Ebre. A Madrid no estan per modificar la divisió provincial, condició per materialitzar per complet les vegueries. I mentre això no arriba Germà Bel proposa unir tots els consells comarcals en un ens que ho coordini tot i que li anomenem vegueria. Malauradament les tensions polítiques poden impedir que idees racionals tinguin èxit, sobretot pel tema de la capitalitat.

La crisi a salut ens porta noves males notícies. La Generalitat demana que els metges es baixen més el sou per salvar el sistema. Una rebaixa que seria fins finals d'any -de moment-. És molt preocupant que la sanitat catalana estigui així. I no només en el cas dels metges arriba això. Entre acomiadaments d'interins, rebaixes de sou que entre la del tripartit i ara poden ser del 25%, rebaixes de contractes externs, etc., les retallades a salut afecten moltíssimes persones i, com deia ahir, moltíssimes famílies. I el millor de tot és que els professionals sanitaris i no sanitaris són això, professionals, i treballen amb les mateixes ganes o més per donar un bon servei.

D'altra banda, llegeixo que en alguns hospitals la llista d'espera de cirurgia oncològica ha duplicat el temps recomanat a causa de les mesures preses a causa de les retallades. Situació que es corregirà però, que no hauria d'haver-se produït en cap cas.

Help those suffering in the Horn of Africa