dissabte, 17 de setembre del 2011

#aniversari 2 anys de Júlia, #educació pública de pagament i el #copagament

El dia d'avui personalment està marcat pel fet que la nostra filla Júlia compleix 2 anys. Un dia de celebracions, d'alegria, de família. Però, l'actualitat continua esdevenint i tenim algunes coses per comentar.

Llegeixo que l'Ajuntament de Cardedeu vol fer pagar els alumnes d'Infantil i Primària d'altres poblacions que van a les seves escoles. En època de crisi aquells que potser fa un temps presumien d'aquest fet ara ho veuen com una càrrega. Em pregunto però, si es tracta de centres públics i, en cas afirmatiu, si això no va en contra de la màxima que diu que a partir dels 3 anys l'ensenyament públic és gratuït.

Quant a la crisi i la sanitat pública. Artur Mas ja llença el primer globus sonda sobre el copagament. Algú ahir llegia que ho titllava de sobrepagament. I és que així és, un sobrepagament. Depèn com s'expliqui pot semblar just però, si el sistema públic de salut és gratuït i universal i paguem impostos per mantenir-lo, no té sentit crear un copagament, per molt que en altres països també es faci. Perquè, insisteixo i sento repetir-me, si copiem coses d'altres països copiem-les totes. Podríem començar pels nivells de salaris, pels beneficis socials, pel sou mínim, etc. Continuo pensant que implantar un copagament és un primer pas per fer que la sanitat pública s'assembli més a una mútua privada. I després veuríem com continuaria la cosa.

Rubalcaba continua en pre-campanya i ara proposa augmentar els impostos a les Sicav -societats d'inversió immobiliària- i així implantar una mesura més perquè qui més té més contribueixi a les arques públiques. D'entrada la mesura sembla bona. Com amb l'impost de patrimoni hom es pot preguntar com és que això ho proposa quan ja no és al govern.

Help those suffering in the Horn of Africa