dijous, 22 de setembre del 2011

Intent de censurar els informatius de #RTVE i execució d'un dubtós culpable

Ahir a la nit al Twitter es va escampar de seguida la notícia sobre l'acord del Consell d'Administració de RTVE pel qual accedirien als continguts dels informatius per supervisar-los abans de la seva emissió. Un intent de censura en tota regla que ha desencadenat una indignació tal que les marxes enrere de PP i PSOE no s'han fet esperar, criticant l'acord, i fent que el propi Consell es proposi revisar allò acordat. Sigui com sigui, l'intent de censura ja s'ha fet i per molta marxa enrere que es faci no es pot passar per alt. Una patinada o potser un intent d'acordar-ho sense que hi hagués gaire rebombori, i tenir així un major control, en època de crisi i de turbulències, sobre allò que surt a les notícies. Encara no han assumit que hi ha alternatives a la televisió per informar-se i per fer córrer la veu.

Com sabem, el govern espanyol exigeix que les autonomies compleixin amb els límits de dèficit. Catalunya ha vist com la ministra Salgado accepta una pròrroga per assolir els nivells exigits de dèficit a canvi de més ajustos. Llegeixis més retallades. Ahir a l'Oracle de Catalunya Ràdio Oriol Jonqueras recordava que si Catalunya tingués un model fiscal adequat, en comptes de d'èficit de 7.000 milions tindríem un superàvit d'11.000 milions. No sé si són xifres fiables o no però, que mentre ens exigeixen no volen parlar de fer un sistema fiscal més just, és evident.

I acabo. Ahir es va executar una persona més als EUA. Una persona, Troy Davis, que va ser condemnat a mort però, segons llegeixo, amb proves dubtoses de la seva culpabilitat. Sembla el típic cas de pel·lícula del culpable que ho és bàsicament perquè és negre i estava en el lloc equivocat en el moment equivocat. Si era innocent la seva mort ja no es pot tirar enrere. I si hagués estat culpable, un cristià, com presumeixen tant als EUA de ser-ho, no pot acceptar l'execució de persones per haver comès un delicte. Matar no és de cristians, matar no és la solució.

Help those suffering in the Horn of Africa