diumenge, 11 de setembre del 2011

#OnzeDeSetembre #11S Celebració de la Diada, la #crisi i l'#FMI

Avui s'ha celebrat la Diada a Catalunya amb una manifestació multitudinària a Barcelona i actes arreu del país. Malauradament els mitjans de la Meseta prefereixen destacar que s'han cremat imatges del rei i banderes espanyoles. La resta, una jornada amb celebracions dins de la normalitat, no importa.

El govern d'Artur Mas no ha canviat el blindatge que el tripartit va establir per als polítics en l'ofrena a Rafel Casanova. Un blindatge que els allunya més de la ciutadania, una forma d'evitar les crítiques, tant les respectuoses com les no respectuoses.

A Amposta avui hem anat a tocar a la celebració de la Diada, la penjada de la bandera al pont penjat. Crec que s'ha de replantejar aquesta celebració, per mirar d'aconseguir més públic. Potser fent els actes al migdia, i un programa més atapeït ho vestirien més de jornada festiva.

Parlant de la crisi, com és habitual, llegeixo que un informe intern del Fons Monetari Internacional (FMI) critica la gestió de l'organisme durant la presidència de Rodrigo Rato per no saber preveure la crisi i posar com model economies que després van fallar, com la dels EUA o Islàndia. Malgrat això ni Rodrigo Rato s'explicarà i entonarà el mea culpa, ni el PP deixarà de posar-lo com exemple de bon gestor econòmic.

Mentrestant Grècia planteja un nou impost sobre les propietat immobiliàries per aconseguir un 2000 milions d'euros. Mesures desesperades a Grècia de cul a l'opinió de la ciutadania. Això és democràcia? Això és Europa?

I a Espanya diuen que Zapatero farà cas de les peticions de Rubalcaba en els mítings de pre-campanya i divendres recuperarà l'impost de patrimoni per a les rendes més altes. La pregunta és on estarà el punt de tall entre rendes mitjanes i altes, i si realment això no s'acabarà gravant amb impostos als de sempre. Veurem

Help those suffering in the Horn of Africa