diumenge, 18 de setembre del 2011

La immigració i la #xenofòbia, la #crisi a Grècia, l'energia nuclear i #20N

20 minutos publica un article sobre els arguments xenòfobs de la ultradreta a Espanya, disfressats de patriotisme. Segons els escoltes o els llegeixes no volen immigrants -llegeixis àrabs, bàsicament- de cap mena. Davant de la premsa puntualitzen que no volen immigrants sense papers. Després difonen missatges sobre l'ús que fan dels serveis públics. Fóra bo veure els videos d'Arcadi Oliveras sobre les migracions a Europa (video 1, video 2) abans de continuar escoltant amb bona predisposició Anglada i companyia. Al final fins i tot ells, els xenòfobs, es beneficien dels immigrants que tant critiquen.

Alemanya, parlant de la crisi, vol que Grècia faci els deures abans de donar el vist-i-plau als diners del rescat que espera el país helè. La societat grega a mercè dels mercats i del que diguin els països poderosos d'Europa. Si han de quedar-se amb el cul a l'aire es quedaran. I al final tot plegat només servirà per allargar l'agonia grega, l'agonia d'un país que no té diners per cobrir les despeses habituals i que a més necessita diners per pagar els seus deutes.

Spain is different. A Alemanya s'ha posat data final a l'energia nuclear. Siemens ha anunciat que deixa el negoci nuclear, destacant el posicionament clar de la societat contra aquest tipus d'energia. En canvi a Espanya continuem veient prórrogues de vida de les centrals i un govern del PSOE no ha tingut el coratge de posar data final a les centrals a Espanya. Avui que llegim aquesta notícia sobre Siemens també Público parla de l'accident d'aquesta setmana en un forn de tractament de residus nuclears al sud de França. Malgrat que oficialment havia estat un accident industrial i no nuclear, com explica el diari, l'operari mort va ser enterrat en un taüd amb protecció contra la radiació. La manca de transparència en el sector de l'energia nuclear, tenint en compte la perillositat dels seus accidents és inacceptable.

I acabo. Llegeixo i he vist a la tele que els socialistes han celebrat la Festa de la Rosa. Carme Chacón, després de fracassar en l'intent de succeir Zapatero ara encapçalarà la llista del PSC a Madrid. Ella ha estat un dels exemples de polítics del PSC que han pensat més en el PSOE que en el PSC, més en el PSOE que en Catalunya, pretén convèncer que és la persona idònia per encapçalar la llista? De fet, Iceta i companyia, pretenen continuar dirigint un PSC desacreditat pels fets i per les urnes? Com més va més clara està la debacle del PSC i les bones perspectives per al PP.

Help those suffering in the Horn of Africa