divendres, 30 de setembre del 2011

#crisi a #salut, a les caixes i arreu

Llegeixo que la recapitalització de caixes ha suposat més de 7.000 milions d'euros de diner públic a través del FROB. Diner públic per mantenir entitats que després, com se sent, no posen les coses fàcils per accedir a crèdits. El quid pro quo no funciona. El governador del Banc d'Espanya ha explicat la fi del procés de reestructuració de les caixes a Espanya donant aquestes dades, a més de parlar de la CAM, mostrant-se escandalitzat que 5 directius s'haguessin adjudicat pensions de més de 13 milions d'euros i dels 370.000 euros de pensió vitalícia de la cessada directora general. Un escàndol, un escàndol que s'ha permès, o que s'ha sigut incapaç d'evitar.

Nota. El Santander vol mantenir beneficis a base de reduir el crèdit a Espanya. Com diuen, hi ha qui vol fer diners, peti qui peti, per molt que els seus problemes econòmics puguin repercutir en contra de tots.

Ahir en Cuní a 8tv, i avui mitjans i polítics, parlen de la entrada en massa de professionals sanitaris a la seu de l'ICS fent que s'acabés suspenent la sessió de negociació amb els sindicats sobre les retallades de sous. Alguns tertulians de 8tv es queixaven de la forma de manifestar-se dels professionals sanitaris, tallant la Gran Via o envaint la seu de l'ICS. No és que jo sigui partidari de protestar d'aquesta manera però, és normal que la gent s'emprenyi i al final es radicalitzi, sobretot quan qui mana ja fa temps que s'ha radicalitzat augmentant com mai les llistes de l'atur, amb les conseqüències que això té, per als treballadors i per als usuaris.

D'altra banda la patronal demana la congelació de pujades salarials per al 2012. Faltaria veure si aquestes pujades són justes o no, perquè tenim una patronal que voldria sous baixos, beneficis màxims i com menys drets per als treballadors millor.

Acabo. A Cotizalia Alberto Otero proposa, mig en broma mig seriosament que després de la marxa enrere per privatitzar les loteries de l'Estat, sigui la Seguretat Social qui ho compri. Privatitzar per privatitzar, si és beneficiós, potser no seria tan mala idea.

Help those suffering in the Horn of Africa