diumenge, 25 de setembre del 2011

La #crisi a #salut, el deute grec i la victòria dels socialistes a França

Continuem sentit a parlar de les mesures contra la crisi a la sanitat pública catalana. No és d'estranyar, ja que les successives retallades encara no han acabat i aquest cap de setmana s'ha parlat de la petició que els metges renunciïn als seus complements salarials. És evident que fer fora gent, rebaixar sous i altres retallades, en un país on hi ha gent com els membres del consell d'Administració de RTVE que cobren 120.000 euros, més altres beneficis, amb càrrecs electes i càrrecs de confiança que també cobren lo que cobren, amb estructures administratives plenes de comandaments intermitjos, i on els polítics, pel fet d'haver estat membres de governs o de cambres de representació tenen sous temporals i/o vitalicis, deia que en un país on passa això demanar que la gent es baixi el sou o fer-la fora és una vergonya i un insult a la intel·ligència.

Quant a la crisi, avui torna a publicar-se una referència al deute alemany amb Grècia després de la Segona Guerra Mundial, del qual els grecs van condonar el 50%, mentre que Alemanya actualment és exageradament exigent amb el país helè.

I la crisi afecta qui governa. El PP pot fer-nos pensar que la dreta ho pot fer millor però, la dreta -vegeu Alemanya o França- governa i és castigada a les urnes per la crisi. Avui hem conegut la majoria absoluta dels socialistes francesos al Senat. Però, que no ho intenti manipular el PSOE perquè no és una pujada de l'esquerra a Europa, penso que és un vot de càstig a qui governa, simplement, per no haver aconseguit evitar els efectes de la crisi.

Acabo. Aquest cap de setmana s'han fet les darreres "corrides" de bous abans de la prohibició que entra en vigor al 2012 de fer-ne arreu de Catalunya. En comptes de parlar de la tortura que suposa matar el bou com se'l mata a la plaça, alguns prefereixen parlar d'art, de cultura i de tradició. Típic i tòpic. Però, alguns se superen i veiem que Anglada i membres de PxC diuen que treuen els bous per portar-hi "moros", fent bo un rumor que diu que a la Monumental de Barcelona han de fer una mesquita. La gràcia de la democràcia, que qui atempta contra ella amb arguments com aquests, pel perill que comporta la confrontació entre cultures, també hi tenen cabuda.

Help those suffering in the Horn of Africa