divendres, 12 d’agost del 2011

#xenofòbia Prohibit casar-se amb un immigrant, la censura 2.0 a Anglaterra i els sous un altre cop #crisi

Ahir em vaig deixar de comentar una notícia sobre PxC. Una regidora de Salt de PxC ha dimitit del seu càrrec de regidora, segons el Diari de Girona, perquè la direcció del partit l'ha pressionat per fer-ho ja que volia casar-se amb un immigrant subsaharià. Un no entén que un partit polític pugui ser legal i al mateix temps difondre mentides sobre els estrangers, fins i tot pressionar algú per una cosa així, quan això és inconstitucional. Tampoc no entenc que una persona pugui ser regidora de PxC amb els arguments que manega aquest partit.

A Angleterra ahir el primer ministre va apuntar fins i tot a impedir l'ús de les xarxes socials per impedir que serveixin per organitzar les protestes. Com deia ahir, si bé les mesures com aquesta o com treure l'exèrcit al carrer permeten impedir el vandalisme, també impedeixen les protestes legítimes i pacífiques. I fa pensar que amb l'excusa del vandalisme aprofitin per fer callar les protestes. Però, sempre hi ha alternatives. Sembla mentida que encara no ho hagin entés.

Avui és la patronal espanyola la que demana moderació salarial, sumant-se a Rubalcaba i Blanco. Ara bé, segur que no demana moderació de beneficis. En això no coincideix amb els dos polítics socialistes. La moderació salarial és un concepte molt general que si s'aplica sempre el pagaran els de sempre. La pèrdua de poder adquisitiu és un símptoma que demanar moderació salarial és allunyar-se de la realitat dels sous respecte del preu de la vida al llarg dels anys. Quan des de cúpules directives -no parlo d'empresaris de petites i mitjanes empreses- es demana moderació mentre s'omplen les butxaques amb els seus sous i els seus incentius,  se'ls hauria de posar la cara roja de vergonya.

I avui comencen les Festes Majors d'Amposta 2011. 10 dies d'actes diversos, entre els quals al nostre territori destaquen els bous, els bous i els bous. La Lira tocarem a partir de dimecres 17 a la nit. Dos concerts i 5 dies de cercavila per col·laborar amb la festa. Bones Festes!

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa