dilluns, 22 d’agost del 2011

#Amposta - #Casp - #Sigüenza

Sigüenza: castellUn viatge llarg fins Sigüenza. Amposta-Casp-Saragossa-Sigüenza. A Casp una aturada per estirar les cames i aprofitem perquè Júlia jugui en un parc amb jocs infantils. Un parc bonic i amb els jocs pensats per a infants de diferents edats, i amb cautxú al terra.

Autopista des de Bujaraloz. Autovia des de Saragossa, fins Alcolea del Pinar. A l'autopista l'àrea de servei de Pina de Ebro plena de joves peregrins que tornen de la trobada amb el Papa. Sembla que la majoria són italians. No els queda camí ni res!

Un cop passat Saragossa, els molins de la Muela.

L’autovia A2 està en obres. Quilòmetres i quilòmetres en obres. Ara redueix, ara carril en sentit oposat a l’altra banda d’autovia. Mentre tenim aturada la variat de l’Aldea, l’A2 està en obres de millora, de modificació de traçats, etc. Vergonyós. Els molins de diferents centrals eòliques ens acompanyen en molts trams de viatge. Ah, i ens hem passat la sortida cap a Sigüenza per una senyalització molt millorable. Entre les obres i les indicacions deficients de Google Maps hem perdut quasi una hora.

El parador de Sigüenza és un castell. Recorda l'estil del de Tortosa, tot i que la base de construcció del primer té més elements originals que no pas la del segon, si ens fixem per les fotografies de què hi havia abans de construir-se el parador, penjades en tots dos establiments. El carrer major connecta la plaça de castell -parador- i la catedral. No s'assembla gaire l'ambient al que es respira en la zona antiga de Tortosa, ja que comparem.

Help those suffering in the Horn of Africa