dijous, 18 d’agost del 2011

#FestesMajorsAmposta2011 Primer cercavila, arriba el #Papa, la #crisi i el #copagament

Clarinet
Avui primer dia de cercavila. Un matí de música per la ciutat, després del concert d'ahir a la nit. Visita a la llar d'avis, benvinguda a dos xiquetes que han entrat a la banda, visita al centre de malalties neurodegeneratives i visita al músic Paco Barrina, a veure si l'ajuda a recuperar-se i tornar amb força a la banda.

El Papa Benet XVI ha arribat a Espanya per ser present a les Jornades Mundials de la Joventut (JMJ). El viatge ha estat criticat per la despesa en diner públic que suposa i també per ser un acte religió en un estat laic -aconfessional millor dit-. A mi m'agradaria poder ser a Madrid, m'agradaria poder veure el Papa. Moltes coses s'han de criticar a l'Església, en particular a la cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola. Però, una cosa no treu l'altra. Enfrontar-se als carrers amb joves peregrins no em sembla adequat. La burla no em sembla adequada. El respecte és important. El Papa ve a defensar la fe cristiana, la fe catòlica. Algú s'ha d'estranyar per això? Podem entrar en el debat sobre la factura d'aquesta vinguda del Papa però, estic segur que per part del pontífex no serà que hi hagi muntatges cars i altres despeses.

L'ex-conseller Huguet diu que l'anterior govern no va aplicar el copagament a la sanitat per manca d'acord entre els partits de govern. Segons entenc Huguet hi està a favor. Tot plegat es justifia pel canvi de model d'estat del benestar que s'ha de fer, pels canvis estructurals. En canvi jo obriria la porta a modificar els impostos i no aplicar el copagament, perquè al cap i a la fi, convertiria la sanitat pública en una altra mútua al mercat, cosa que crec que no ha de passar mai. Si hi ha abusos el sistema ha de detectar-los i intentar evitar-los. Els que aposten pel copagament, com passa amb les zones blaves per evitar abusos en els aparcaments, haurien de cercar solucions més imaginatives i no la via més fàcil.

Help those suffering in the Horn of Africa