dissabte, 6 d’agost del 2011

La #crisi a la Diputació de Barcelona, el finançament local i les #eleccionsgenerals #20N

La crisi es nota a la Diputació de Barcelona. És un dir. Els partits hi tenen 33 assessors que cobren una mitjana de 3500 euros mensuals. I alguns no tenen dedicació completa. Mentre el govern, els governs en tots els nivells, parlen d'aprimar administracions, mentre es fa fora personal eventual i interí, veure com no es redueixen assessors i veure que a l'Administració Pública continua havent molta gent que mana entre càrrecs superiors i intermitjos, evidencia que es predica allò que no es creu. Al final els plats trencats els paguen els de sempre, els de baix, els més febles.

Ahir l'alcalde de Tortosa va participar en un debat a Catalunya Ràdio sobre el finançament municipal. De la seva intervenció s'ha destacat que denuncia que els ajuntaments donen serveis que corresponen a administracions superiors, o que els ajuntaments no van reclamar quan tocava un canvi en el finançament dels municipis. Suposo que va fer autocrítica perquè el seu govern i els anteriors, el seu partit i els altres, mentre governaven i el totxo donava diners, no cercaven fermament un sistema de finançament millor per als ajuntaments.

Quant a les eleccions generals, l'Entesa catalana, l'aliança de partits d'esquerra al Senat, segons Vilaweb, passa a la història. És que ha estat útil aquesta entesa durant la seva existència? La no existència d'una Entesa al Congrés ha fet que les votacions al Senat dels senadors de l'Entesa no hagi tingut efecte al Congrés. Per això aquesta pantomima havia d'acabar-se algun dia. De fet, ja fa temps que no tenia sentit.

Creative Commons License + GNU FDL

Help those suffering in the Horn of Africa