dijous, 25 d’agost del 2011

Visitant #Soria

Ermita de San SaturioDia per visitar Sòria. Comencem per l’ermita de sant Saturio. A la vora del Duero, sobre una roca, una ermita nascuda sobre una cova. Pujada empinada amb Júlia al braç. Comencem el matí fent exercici.

Continuem visitant la concatedral de Sant Pere. Entrada 2 euros. Claustre romànic molt interessant. Una catedral amb uns espais molt amplis. No s’aprecia planta de creu llatina. Tres naus. Columnes gruixudes amb arcs gòtics. Passos de Setmana Santa. No deixen fer fotos. La il·luminació del retaule s’apaga de sobte i no deixa apreciar-ne els detalls. Malament.

A la tarda tornem a la vora del Duero. Júlia juga a la zona de jocs infantils que hi ha. A més de tenir una zona per caminar o córrer, a gust de la persona, hi ha diverses zones habilitades per pescar, zones per reunir-se i menjar o jugar a les cartes -cosa que sembla que fa molt la gent aquí-, hi ha dues zones de jocs infantils amb cautxú al terra, separades per franges d'edat, i una tirolina. Júlia s'ho passa pipa. Al costat unes famílies celebren un aniversari amb un berenar i jocs per als crios. Més tard anem cap al parc de la Alameda de Cervantes. Parc bellíssim. Hi ha l'arbre de la Música, un arbre que duu el nom d ela banda municipal de la ciutat. Júlia puja per primer cop en una atracció, un “carroussel” com quan érem menuts. I vol repetir!

Passejada per la zona cèntrica i a sopar. Demà cap a Teruel.

Help those suffering in the Horn of Africa