dijous, 11 d’agost del 2011

#crisi El sou del ministre Blanco, revoltes a #Londres i cànon de l'#aigua

Via Menéame llegeixo que el ministre Blanco, com fa pocs dies va fer Rubalcaba, demana moderació salarial. La pregunta és a quins salaris es refereix, què entén per moderació. De fet, ens podria dir quant cobra ell i si creu que està en posició de dir que s'han de moderar els salaris. Fa ràbia i cada cop que veig aquestes consignes no puc suportar comentar-les. A més, el ministre presumia que mentre altres líders europeus estan de vacances Zapatero està prenent mesures contra la crisi. Blanco, com ens té acostumats, juntament amb la ministra Pajín, és un dels polítics més sectaris que he vist. Els seus discursos estan sempre esbiaixats amb arguments sovint simplistes i demagogs, aprofitant sempre que pot referències a dretes i esquerres. Però, ministre, si el PSOE ha perdut tot lo que podia quedar-li de partit d'esquerres!

A Londres les detencions pels aldarulls, pel vandalisme d'aquestes dies, el primer ministre amenaça a treure l'exèrcit al carrer. Una mesura que a Espanya seria rebuda amb recordatoris del franquisme o del 23-F. No jutjo si és just o no l'estat policial en què s'ha convertit el Regne Unit. D'entrada tinc els meus dubtes que només sigui per aturar els vàndals perquè, de passada, permet aturar les manifestacions pacífiques.

El conseller Recoder apunta a futures pujades del cànon de l'aigua. El govern que no vol pujar impostos incrementa altres ingressos. A les Terres de l'Ebre segons llegia fa poc, si la Generalitat no assumeix el cànon de la Conferència Hidrogràfica de l'Ebre, se'ns podria incrementar més que a la resta de Catalunya la factura. A més que tenim un minitransvasament i que tenim sobre la taula altres intents d'enviar aigua de l'Ebre a altres llocs, hem de pagar més. És com si els municipis amb centrals nuclears tinguessin un increment pel preu de l'electricitat. Em recorda també un reportatge sobre l'aigua amb veïns de Casp que no podien regar les seves finques que estaven vora l'Ebre. Tot plegat increïble.

El conseller apunta que estem per sota del preu que paguen països veïns. Sempre aquestes comparacions són odioses perquè quan només s'acostumen a comprar aspectes d'altres països que vénen bé per a argumentar les mesures. No ho fa aquest govern, ho han fet tots els que hem tingut. Després a l'hora de parlar de sous o de millores socials, les comparacions amb altres països s'obvien.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa