dilluns, 8 d’agost del 2011

#crisi #política Contra els funcionaris i l'ajuda a Espanya i Itàlia

Un article d'e-noticies avui que duu per títol "La 'bicoca' de ser funcionari" explica les avantatges laborals que tenen els funcionaris. No en sóc però, les conec per conviure professionalment amb treballadors públics. L'article ho pinta com un luxe al qual no tenen dret. S'ha deixat de parlar de l'excés de vacances del professorat però. Quin país d'envejosos, o quin país de manipuladors. En comptes de lluitar per aconseguir drets que, gràcies a que s'han assolit al funcionariat, alguns s'han traslladat a l'empresa privada, és millor carregar contra tots els funcionaris. M'agradaria veure quants diners se'n van en subvencions a mitjans de comunicació i poder discutir si no s'haurien de destinar a altres coses. Segur que no agradaria que aleshores es tractés els mitjans com uns aprofitats del sistema públic.

Avui he llegit un article del polèmic Michael Moore [aquí en anglès] sobre com fa 30 anys els EUA van retallar de forma dràstica i dramàtica els drets del treballador per fer més rics els rics i eliminar el benestar de la classe mitjana. No van haver queixes i Reagan va iniciar l'era de les retallades de drets brutals del país que tothom admira. Ara, amb els funcionaris, amb retallades aquí i allà, correm el risc de repetir els mateixos errors a Europa?

Tot i que al matí semblava que les borses tindrien un bon dia, la truita s'ha girat i malgrat la compra de bons italians i espanyols per part del Banc Central Europeu, les borses europees han arribat als números rojos. La prima de risc espanyola havia baixat avui dels 300 punts fins i tot. Caldrà veure al final del dia l'evolució de les borses. No m'agrada l'economia però, l'actualitat obliga a seguir almenys, la gravetat de la situació.

A El País avui parlen de les deixalles que s'acumulen al Delta de l'Ebre, situació que s'agreixa per la manca de personal a causa de les retallades. Una situació preocupant, una mostra de l'incivisme i també una mostra de la manca de preocupació de l'Administració per ajudar a mantenir el bon estat conservació del territori. Ai, si fos Doñana.

I acabo. Avui es parla de l'avaria que ahir va patir Amazon a causa d'un llamp. Els serveis de la seva plataforma de cloud computing van deixar de funcionar, afectant empreses com Microsoft, o webs com Menéame. Segons sembla alguns clients de la plataforma poden trigar entre 24 i 48 hores a tornar a tenir el sistema en funcionament. Això ha permès que es parli dels problemes de la computació al núvol, tot i que, quan algú contracta espai web (tradicional), encara que no sigui en un núvol, si el servidor no és seu, també té una dependència important del proveïdor. Evidentment l'impacte en aquest cas és molt més gran.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa