dijous, 1 de novembre del 2012

#Singulars per indignar-se i #Duran l'unionista

Ahir el programa Singulars del 33 va tenir de convidat en Marc Vidal. Va donar una bona repassada a la casta política i empresarial espanyola, que no només han estimulat l'economia per dur-la a la crisi, si no perquè no se'n surti. Van veure's alguns videos amb les mentides dels polítics, tant d'un color com d'un altre. Per indignar-se. El conductor del programa, en Jaume Barberà, va fer un comentari encertadíssim. Els nous polítics no han treballat mai. És un fet que molta gent jove que comença la seva vida política professional no toca o toca molt poc la vida real. Un mal senyal. I aquests polítics són els que carreguen contra els funcionaris, per privilegiats, o opinen sobre l'atur, els sous dels assalariats, etc. País de pandereta.

Va coincidir el programa amb la lectura d'un article que fa referència a l'anàlisi que fa The Wall Street Journal sobre Espanya, de la qual destaca la ineficiència dels seus polítics. Un país que pot ser rescatat econòmicament però, no dels seus polítics. Però, la gent a Espanya està adormida, es conforma amb allò que passa. Fins que no estarem com els grecs no reaccionarem.

Destaca l'editorial de Vilaweb la postura de Duran contrària a l'independentisme, i una carta interna que hauria adreçat als militants mostrant el seu pessimisme, el seu no possibilisme sobre la independència. Una postura que voldria tranquil·litzar la gent de Madrid. L'etern ministrable, l'etern professional de la política, no vol la independència però, ha de fer el paper fins el 25N.

El PP no triga a denunciar actituds radicals o poc demòcrates en actes de protesta o en actes polítics d'altres formacions. Avui en un acte del PP es veu que algú ha cridat "viva Franco" però, ningú no ha reaccionat mostrant rebuig per idolatrar un dictador que va fer costat als nazis i que va perseguir aquells que no pensaven com ell durant gairebé 40 anys.

Ah! Diu que Coca-Cola trasllada la seva seu a Madrid. Ha de ser motiu de boicot això? Ens passem a Pepsi?

Help those suffering in the Horn of Africa