diumenge, 4 de novembre del 2012

#politicosalmando Portugal futur d'Espanya i #independència

Portugal mostra el futur d'Espanya. 6 mesos, un any? Podem veure allò que acabarà passant a Espanya, les retallades injustes i injustificades perquè qui governa prioritza unes coses sobre unes altres, unes coses per sobre de no ofegar la societat. Governs de dretes escollits a les urnes. Hi ha una reflexió que crec molt encertada i que fa un temps que em faig. Portugal, igual que Espanya, tornarà a ser un país de turisme per als rics d'Europa? Tornarà Espanya a ser el país de platja, toros, paella i olé, la de les pel·lícules d'Esteso i Pajares? No m'estranyaria. La gent d'aquí patint gana, el turisme ignorant-ho o veient-ho com quelcom folklòric.

La confiança en Espanya és baixa i ho reflecteix, segons expliquen, la sortida de capitals, 620 cops més elevada entre gener i agost del 2012 que entre els mateixos mesos del 2011. De Guindos i Montoro poden dir missa que les coses són com són. Moltes retallades, molta austeritat, molt ofegar la societat, per no res. I Merkel encara vol 5 anys més de retallades.

Mentrestant, Catalunya en el punt de mira, com ahir, com abans d'ahir, com tants de dies fins el 25N, com a mínim. Personalitats conegudes donen suport a un manifest contrari a la independència de Catalunya. Els socialistes catalans s'hi agafen com un ferro roent. El manifest focalitza en CiU un moviment sobiranista que va demostrar al carrer que no era una iniciativa convergent si no que era una iniciativa de la societat, que va desbordar el propi Govern. Però, apuntar a CiU facilita l'atac. Persones conegudes diuen que no hi ha espoli fiscal, mentre economistes de renom diuen el contrari. Economistes de renom, alguns dels quals han estat utilitzats pels socialistes en altres temps per donar autoritat als seus arguments.

Avui, diumenge, dia de Salvados. Avui sobre la mà política dins de les televisions públiques. Miguel Ángel Rodríguez contra les televisions públiques autonòmiques, i a favor de la seva privatització. És conseller d'una empresa que opta a adquirir Telemadrid. Molt imparcial el seu punt de vista no és. I ho rebla dient que TVE no ha de ser privatitzada perquè serveix per vertebrar Espanya. A més, només creu que els manipuladors a TVE han estat els directius en temps del PSOE, no en temps del PP.

Help those suffering in the Horn of Africa